Antena 3 CNN Actualitate Social Copii cu handicap bătuți și abuzați de profesori în școală. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Copii cu handicap bătuți și abuzați de profesori în școală. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Copii cu handicap bătuți și abuzați de profesori în școală. Avocatul Poporului s-a autosesizat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
31 Mar 2017   •   12:37

Update: Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul copiilor abuzați la școală. „În cazul acesta vom face o anchetă la școala respectivă. (...)Vom sesiza toți factorii care pot să intervină. Noi putem să constatăm, să sesizăm și să cerem să se ia rapid măsuri. Există și o Autortitate de Protecție a Copilului, sunt zeci de mii de angajați în aceste instituții”, a declarat Victor Ciorbea la Antena 3.

Totodată, Ciorbea a anunșat și că se va realiza un „raport cu situația copiilor din România, să facem zeci și zeci de anchete la nivel de țară”.

Știre inițială: Într-o şcoală din Bucureşti, copii cu dizabiităţi sunt bătuţi în fiecare zi de profesori, legaţi cu funia, trântiţi la podea şi agresaţi emoţional.

O spune unul dintre profesorii şcolii, într-o înregistrare făcută publică de un angajat, sătul să asiste la abuzuri. Dovezile au ajuns la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu dizabilităţi care a sesizat Parchetul şi a cerut Guvernului să intervină imediat şi să oprească abuzurile, în toate cele 176 de şcoli speciale din România.

Vă avertizăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

„Eu sunt bun, blând, dar tot le mai scap câte o scatoalcă. Trebuie să-i pedepsesc într-un fel, să ştie de frică. De înjurat, nu poţi să-i înjuri, dar poţi să-i cafteşti”, spune profesorul.

Profesorul înregistrat vorbeşte de abuzurile la care sunt supuşi copiii cu foarte mare uşurinţă.

„Cu ai mei fac şi cu uşile închise. Fiecare profesor face circ cu ei. Pentru că, dacă nu, ştii cum sunt ăştia? Exact ca animalele astea. Dezbină şi cucereşte! Aşa se lucrează cu ei. Pentru că dacă îi laşi să se unească, te fac ţândări”, mai spune dascălul.

Centrul European pentru Drepturile Copiilorcu Dizabilităţi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 şi a cerut Guvernului să oprească abuzurile, în toate cele 176 de şcoli speciale din România. Solicită de asemenea montarea de camere de supraveghere în clase şi pe holuri, iar profesorii să treacă pe la psiholog, înainte să fie angajaţi.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close