Antena 3 CNN Actualitate Social Copii puşi să cerşească la marginea unui drum european. Tatăl îi obligă să aducă bani acasă

Copii puşi să cerşească la marginea unui drum european. Tatăl îi obligă să aducă bani acasă

Copii puşi să cerşească la marginea unui drum european. Tatăl îi obligă să aducă bani acasă
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
de S.T.    |    26 Aug 2015   •   11:23

Trei copii dintr-o comună din Suceava sunt exploataţi de părinţii lor. Cei trei fraţi, care nu au împlinită vârsta de 10 ani, sunt puşi de părinţi să stea pe marginea drumului european 85 şi să cerşească.

Copiii au un măgăruş cu ei şi o pancartă pe care scrie: 1 leu poza. Însă, potrivit localnicilor, familia din care provin cei trei copii n-ar avea probleme financiare serioase.

Şi rezultatele primelor anchete sociale au scos la iveală faptul că cei trei fraţi sunt exploataţi de către proprii părinţi, dar măsuri concrete nu s-au luat.

Părinţii au fost ameninţaţi că dacă îşi vor mai trimite copiii la cerşit, vor fi amendaţi pentru cerşetorie.

Cei trei fraţi nu sunt singurii copii ai familiei Florescu, dar ceilalaţi ar fi plecat de acasă, din cauza tatălui care i-ar fi obligat să aducă bani, iar ei nu ar mai fi suportat să fie mereu alungaţi din locuinţă pentru a cerşi.

Cazul a fost prezentat, miercuri, la "Se întâmplă în România". Vezi în materialul video de mai sus ce spune primarul comunei Grăniceşti despre drama acestor copii.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close