Antena 3 CNN Actualitate Social Copiii vor putea avea acces pe Facebook, doar cu semnătura părinţilor. De ce s-a luat această măsură

Copiii vor putea avea acces pe Facebook, doar cu semnătura părinţilor. De ce s-a luat această măsură

Copiii vor putea avea acces pe Facebook, doar cu semnătura părinţilor. De ce s-a luat această măsură
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Feb 2018   •   15:05

Copiii nu vor mai avea conturi pe reţelele de socializare fără un acord scris între părinţi şi administratorii acestora. Aceasta este directiva europeană menită să reducă numărul de abuzuri sexuale pe Internet. Potrivit datelor oficiale, 80% dintre victimele pedofililor sunt elevi de clase primare. Iar majoritatea agresorilor sunt nepedepsiţi.

Yamur este elevă la un liceu din Bucureşti şi spune că a reuşit să scape cu greu de un agresor de pe Internet care îi trimitea în fiecare zi mesaje jignitoare. 

Ea a scăpat, dar a văzut că se poate şi mai rău. O colegă din şcoală a ajuns să fie etichetată de toţi elevii după ce a ajuns să fie pozată goală de iubitul ei, informează observator.tv. 

La nivelul ţării, situaţia a devenit alarmantă. De la un an la altul, numărul copiilor care au reclamat la linia specială că sunt abuzaţi sexual aproape s-a dublat. Şi mai grav este că peste 80% dintre victime au vârsta mai mică de 10 ani. 

×
Subiecte în articol: copii acces Facebook parinti masura
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close