Antena 3 CNN Actualitate Social Apelul disperat al unui copil român obligat de mamă să cerşească în Italia: „Ajutaţi-mă, mama mă bate dacă refuz”

Apelul disperat al unui copil român obligat de mamă să cerşească în Italia: „Ajutaţi-mă, mama mă bate dacă refuz”

Un copil de 11 ani, stabilit în Italia cu familia, a cerut ajutorul autorităţilor. Acesta a mărturisit că mama sa i-a interzis să mai meargă la şcoală forțându-l să aducă bani acasă din cerșit.

Apelul disperat al unui copil român obligat de mamă să cerşească în Italia: „Ajutaţi-mă, mama mă bate dacă refuz”
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2021   •   23:10

Subnutrit, speriat şi vânăt din cauza bătăilor, băiatul a cerut ajutorul unei secții de Poliție din San Basilio. Acesta a povestit cu lux de amănunte coșmarul pe care propria mama, în vârstă de 36 de ani, l-a forțat să-l îndure ani întregi.

„Mama îmi dă cu picioarele și mă lovește cu pumnul în cap și în spate dacă refuz să merg să caut fier și cupru în jurul containerelor. După clasa a cincea am vrut să continui să învăţ, dar nu mai voiau să mă trimită la școală, ci să mă facă să lucrez.

Nu pot nici să mă odihnesc pentru că mama mă bate dacă dorm. Mă bat cu violenţă de patru ani.

Acum mi-a ajuns, e suficient, luaţi-i”, a spus copilul, în fața anchetatorilor, fiind asistat de un psiholog, notează presa italiană citată de observatornews.ro

Potrivit anchetatorilor, în ordinul de arestare preventivă cu care carabinierii din San Basilio au adus-o pe mama copilului în spatele gratiilor din Rebibbiadin, micuțul a trebuit să îndure abuzuri cumplite într-una din taberele ilegale de nomazi, cunoscute pentru fapte penale grave precum traficul de droguri, incendiere, precum şi utilizarea și exploatarea minorilor pentru prostituție și cerșetorie.

×
Subiecte în articol: copil roman Italia cersit ajutor carabinieri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close