Antena 3 CNN Actualitate Social Cosmina Grigore, prima „patient” coach din România. Lecție extraordinară de viață

Cosmina Grigore, prima „patient” coach din România. Lecție extraordinară de viață

22 de femei care au supraviețuit cancerului la sân formează acum Imunis Dragons, prima echipă de vâslașe din România care va participa la competițiile internaționale de dragon boat. 

Cosmina Grigore, prima „patient” coach din România. Lecție extraordinară de viață
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    06 Oct 2020   •   14:15

Acestea se antrenează deja pentru concursurile programate în 2021 și 2022 în Irlanda de Nord și în Noua Zeelandă.

Ideea aparţine Cosminei Grigore, o supravieţuitoare care îi ajută acum pe bolnavii cu diagnostice grele să aibă un psihic puternic și să se ghideaze în nutriție și mișcare.

În România, Cosmina este primul pacient care a devenit „patient” coach

„Lucăm la acest proiect de la începutul anului. Proiectul nu este o idee personală, el a luat naștere la ideea domnului Marian Baban care este fost vice-campion internațional la kayak-canoe și dânsul a venit la începutul anului acesta cu propunerea către mine, către ascociația pe care am format-o. El a văzut faptul că eu gândesc altfel, că îmi doresc să schimb mentalitățiile în ceea ce privește cancerul în România și abordarea acestei boli. Împreună am creat acestă echipă.

Ne-a pus un pic pe hold pandemia însă din iunie fetele au început să se antreneze, în condiții de maximă siguranță. În iulie au avut și primul lor cantonament, s-au împrietenit și s-au descuract foarte bine.  

În proiect sunt acum înscrise aproxmativ 50 de paciente care merg prin rotație la antrenament și din echipa oficială vor face parte 22 de supraviețuitoare, care se antrenează pentru competițiile intrenaționale”, a povestit Cormina Grigore la „Eroul Zilei”.

Cosmina Grigore, prima „patient” coach din România

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei Cosmina Grigore
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close