Antena 3 CNN Actualitate Social Focar de COVID la IJP Ilfov. DSP îi trimite pe poliţişti să se testeze singuri

Focar de COVID la IJP Ilfov. DSP îi trimite pe poliţişti să se testeze singuri

Câteva zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov s-au infectat cu COVID iar situaţia este agravată de faptul că DSP nu mai intervine pentru testarea suspecţilor şi anchete epidemiologice.

Focar de COVID la IJP Ilfov. DSP îi trimite pe poliţişti să se testeze singuri
Sursa foto: Hepta
de Andrei Grigore    |    24 Noi 2020   •   09:45

Sunt 38 de agenţi infectaţi din localităţile Snagov, Voluntari, Popeşti-Leordeni, Măgurele, Bragadiru, Pantelimon şi Otopeni.

Dintre aceştia, 10 lucrează la Serviciul de Investigaţii Criminale iar 5, la poliţia din Voluntari.

Conducerea IPJ Ilfov a dispus dezinfectarea spațiilor și s-a stabilit decalarea turelor, în așa fel încât să se evite aglomerarea, iar polițiștii să interacționeze cât mai puțin unii cu ceilalți.

Poliţiştii sunt revoltaţi de faptul că Direcţia de Sănătate Publică nu a răspuns la zecile de apeluri, făcute inclusiv de conducerea inspectoratului.

DSP nu răspunde la telefon nici când sună poliţia

Toți cei depistaţi pozitiv şi-au plătit singuri testele. Deoarece DSP nu răspunde la telefon, nu se pot face anchete epidemiologice iar contacţii celor pozitivi nu au altă soluţie decât să se testeze, pe banii lor, şi să se izoleze în aşteptarea rezultatelor.

Lipsa de reacţie  DSP este de dată recentă. Anterior, reprezentanţii DSP veneau să facă anchetă epidemiologică atunci când erau sesizaţi că un poliţist s-a infectat cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close