Antena 3 CNN Actualitate Social Credincioasă filmată când freca un mănunchi de măști noi de racla Cuvioasei Parascheva: "Le duc acasă, pentru familie"

Credincioasă filmată când freca un mănunchi de măști noi de racla Cuvioasei Parascheva: "Le duc acasă, pentru familie"

Gesturi disperate ale credincioșilor ortodocși în pandemie. La procesiunile de la Iași dedicate Cuvioasei Parascheva, o femeie a fost surprinsă când freca un mănunchi de măști noi de racla cu moaște, în speranța că îi va proteja mai mult pe membrii familiei.

Credincioasă filmată când freca un mănunchi de măști noi de racla Cuvioasei Parascheva: "Le duc acasă, pentru familie"
de Alexandra Dima    |    12 Oct 2021   •   11:58

La Iași, o femeie a fost surprinsă cu un mănunchi de măști de protecție în timp ce le freca de plexiglasul raclei cu moaștele Cuvioasei Parascheva.

Credincioasa, o româncă din Bistrița-Năsăud care locuiește de 20 de ani în Italia, spune că a făcut gestul cu credința că sfânta o va ajuta. Despre cele aproximativ 10 măști pe care le-a sfințit la raclă, afirmă că le va duce acasă, familiei.

"Am simțit, așa, o chemare și... Sunt 5 sau 6 ani și în fiecare an eu vin aicea. Locuiesc în Italia, sunt cetățean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei. Anul ăsta soțul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. Foarte mult ajutorul îl simt. Le duc acasă  pentru ei", a declarat femeia, potrivit ziare.com.

Câteva zeci de mii de credincioși au trecut prin fața raclei cu moaștele Cuvioasei Parascheva, din 9 octombrie și până în prezent. Timpul de așteptare al pelerinilor este de aproximativ 20 de minute, comparativ cu 12-24 de ore în anii precedenți.

Credincioșii trebuie să poarte mască când trec prin fața moaștelor, dar nu le este interzis să sărute racla.

Municipiul Iași a ajuns luni la o incidență de 10.06 cazuri la mia de locuitori. De la începutul pandemiei au fost înregistrate 54.351 de cazuri de infectare, dincare 300 în ultimele 24 de ore. Numărul total de doze de vaccin administrate în județ este de 486.674.  

×
Subiecte în articol: Iași Cuvioasa Parascheva
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close