Antena 3 CNN Actualitate Social Crește prețul carburanților. Deputat PSD: Nu s-a discutat despre această scumpire

Crește prețul carburanților. Deputat PSD: Nu s-a discutat despre această scumpire

Crește prețul carburanților. Deputat PSD: Nu s-a discutat despre această scumpire
08 Aug 2017   •   17:33

Deputatul PSD, Claudiu Manda, a vorbit în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, despre un proiect de modificare a codului fiscal care prevede revenirea accizelor la nivelul din 2016, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 50 de bani pe litrul de banzină sau motorină.

„Vorbim despre un proiect de ordonanță care se află în dezbatere publică. Vorbim despre nivelul accizelor și taxelor pe carburant, care este cel mai mic la nivelul Uniunii Europene. Ce spunea domnul Tăriceanu era forte adevărat, deși avem cel mai mic nivel al taxelor și accizelor la carburant din Uniunea Europeană, prețul este undeva la nivelul mediu în UE. Deci dacă mergem pe această logică, nu înseamnă că și prețul va crește”, a precizat Claudiu Manda.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, a confirmat majorarea accizei și susține ca ”nu se va resimți decat într-o foarte mică măsură, nesemnificativă în preț”.

„În momentul în care în România avem pe de-o parte cele mai mici taxe pe carburanți și ridicăm o astfel de problemă cred că este nefiresc. În al doilea rând, oamenii își doresc să beneficieze de o infrastructură mai bună, mai modernă, mai rapidă, mai adaptată nevoilor actuale, toată lumea dorește să facem investiții și se fac tot cu bani de la buget. Dacă ne mulțumim cu puțin, sigur că... Nu sunt specialist în prețuri la pompă, dar în România nivelul taxelor și accizelor este cel mai redus din Europa”, a spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, este de părere că această scumpire „va împinge inflața în sus”.

„Ne va afecta. Deci, va împinge inflaţia în sus. Deocamdată nu am introdus-o, că e discuţie încă. V-am precizat de multe ori că introducem în datele de prognoză informaţiile care au un grad ridicat de certitudine. Discuţiile le lăsăm la capitolul discuţii, eventual domeniul riscurilor. Acolo aţi văzut, la riscuri? Politica fiscală şi politica salarială, riscuri să împingă inflaţia în sus”, este de părere guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close