Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul vrea să susțină creșterea natalității. Hunor: ”Vrem să sprijinim familiile în construcția de locuințe”

Guvernul vrea să susțină creșterea natalității. Hunor: ”Vrem să sprijinim familiile în construcția de locuințe”

Actualul Guvern vrea să susțină creșterea natalității în România, prin sprijinirea familiilor cu unul sau mai mulți copii în construcția de locuințe, folosindu-se de credite nerambursabile sau parțial rambursabile, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Guvernul vrea să susțină creșterea natalității. Hunor: ”Vrem să sprijinim familiile în construcția de locuințe”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Iun 2021   •   00:09

Vicepremierul a declarat, la B1 TV, că natalitatea este într-o scădere accelerată în România.

În 1990 numărul nou-născuților era de peste 300.000, iar în 2020 de doar 178.000.

Kelemen Hunor consideră că părinții trebuie să fie încurajați să facă mai mult de un copil și prin alte măsuri, nu doar prin majorarea alocațiilor.

”Vrem să sprijinim familiile în construcţia de locuinţe şi asta vom propune. Toate aceste măsuri vor fi detaliate în proiecte de legi, până la sfârşitul anului.

(...) Noi am spus că în acele familii în care este un copil, merge cu credit fără dobândă, unde sunt doi copii mai dai ceva din credit şi doar o parte trebuie rambursată - noi am spus să mergem până la 70% în prima parte, în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii valoarea creditului trebuie rambursată în proporţie de 65%, 60% şi 55%, în funcţie de posibilităţile bugetare.

Perioada propusă de către noi, de solicitare a creditului, va fi între 2022 şi 2028-2029. Trebuie să mergi pe o perioadă mai lungă, ca să aibă această măsură şi efecte în societate”, a spus Kelemen Hunor.

Vicepremierul a precizat că printre măsurile luate pentru creșterea natalității se numără și construcția creșelor, un program care este deja derulat, acordarea indemnizaţiei de îngrijire a copiilor şi pentru bunici și reducerea impozitului pe venitul global în funcţie de numărul de copii.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor natalitate
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close