Antena 3 CNN Actualitate Social Crește valoarea tichetelor de masă în România pentru anumiţi bugetari

Crește valoarea tichetelor de masă în România pentru anumiţi bugetari

O anumită categorie de bugetari români se va bucura de o majorare substanțială a valorii tichetelor de masă.

Crește valoarea tichetelor de masă în România pentru anumiţi bugetari
de Alexandra Dima    |    07 Noi 2022   •   22:00

În momentul de față, tichetele de masă au o valoare maximală în România egală cu 20 de lei.

Deşi nu trebuie sub nicio formă adoptată de către fiecare patron din ţară, majoritatea au făcut-o.

Acum, discutăm de o nouă majorare a tichetelor de masă.

De această dată, saltul se produce de la 20 la 30 de lei, din nou, cu mențiunea că angajatorii nu sunt obligați prin lege să adopte noua valoare.

Tichete de masă 2022 – cine va avea parte de 10 lei în plus

Tichete de masă în valoare de 30 de lei se vor numără printre noile beneficii dedicate angajaților din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR” S.A.. Mențiunea referitoare la modificare este inclusă într-un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Cu această ocazie, este adoptată și o majorare salarială de 6% începând cu 1 decembrie 2022.

Noua valoare a tichetului de masă este implementată de la 1 noiembrie 2022, potrivit clubferoviar.ro.

”Angajaţii CFR SA încheie anul 2022 cu o creştere salarială cu 16%! Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON”, precizează oficialii CFR într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

Oficialii CFR au profitat de ocazie pentru a atrage atenția că salariații gigantului au mai beneficiat de o majorare salarială de 10% a salariului de bază la 1 iunie 2022, când a crescut și valoarea tichetelor de masă de la 15 la 20 de lei.

”Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020!”, mai spune CFR SA în postare.

×
Subiecte în articol: tichete de masa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close