Antena 3 CNN Actualitate Social Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroşan, condamnat la pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare, după ce a omorât doi oameni

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroşan, condamnat la pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare, după ce a omorât doi oameni

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și ucis doi oameni într-un apartament din Onești, județul Bacău, a fost condamnat vineri la 30 de ani de închisoare. 

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroşan, condamnat la pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare, după ce a omorât doi oameni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2022   •   14:56

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, vineri, că judecătorii Tribunalului Bacău au decis ca Gheorghe Moroșan să petreacă următorii 30 de ani de închisoare pentru crimele din 2021, când a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești, după ce inițial i-a sechestrat. 

Magistrații s-au pronunțat și în cazul soției sale, Aurelea Moroșan, care a fost condamnată la 12 ani de închisoare. 

"Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești, stabilește și daune morale de 2.000.000 euro", a spus avocatul Cuculis. 

Gheorghe Moroșan a fost condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat și la 10 zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și la alți 10 ani la pedeapsa pentru aceeași infracțiune. 

De asemenea, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Prin contopirea pedepselor, Moroșan Gheorghe a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, de 30 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 37 de ani și 4 luni închisoare. 

Pedeapsa a fost redusă însă la maximul general al pedepsei închisorii prevazut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare. 

Decizia magistraților poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Iniţial, agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: condamnare Onesti Gheorghe Moroşan
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close