Antena 3 CNN Actualitate Social Cristina Stamate a murit. Viața marii actrițe

Cristina Stamate a murit. Viața marii actrițe

Cristina Stamate a murit. Viața marii actrițe
Sursa foto: Foto; Agerpres.ro
27 Noi 2017   •   09:08

Cristina Stamate a murit.  Actrița s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, luni, la Spitalul Floreasca.

Cristina Stamate a murit. Mare stea a Revistei românești s-a născut pe 8 februarie 1946, la Bucureşti. La teatru a ajuns datorită fraţilor săi şi, după cum singură mărturisea, a ajuns vedetă peste noapte. "Fratele meu mai mare m-a dus de mica sa vad spectacole cu marii actori de atunci, iar cel mijlociu ma lua cu el la Opera, unde juca roluri de copil si ma lasa sa stau in fosa. Am avut, deci, norocul unei instructii extraordinare. Apoi, dupa terminarea Institutului de Teatru, am fost repartizata la teatrul dramatic din Arad.

Cristina Stamate a murit. Dupa vreo doi ani, ei s-au gandit sa faca si un spectacol de revista, ca sa mai creasca incasarile teatrului, pentru ca asta e un gen foarte iubit de public. Am jucat si eu si am avut un succes remarcabil. Ceva iesit din comun. Am devenit vedeta peste noapte", declara Cristina Stamate, într-un interviu pentru Formula AS. S-a reîntors în Bucureşti, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, la sugestia regizorului Andrei Şerban.

Cristina Stamate a murit. Cristina Stamate s-a căsătorit la vârsta de 20 de ani, cu actorul Dan Ivănescu, dar cei doi au divorţat după 11 ani de căsnicie, iar Cristina Stamate nu s-a mai măritat de atunci.

Cristina Stamate a murit. Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase in foarte multe spectacole, printre care amintim: "Vivat Revista", "Hohote in Herastrau", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae şi Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aştept diseară pe Lipscani", "Ura... şi la gară" , "O seara la revista", "Scandal in paradis". Actriţa a jucat şi în "Secretul lui Bachus", un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

Cristina Stamate a murit. Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis în ianuarie 2015, iar în ultima vreme suferea de mai multe boli. Era prietenă foarte bună cu Stela Popescu, care a murit şi ea joi, la vârsta de 81 de ani. De altfel, Stela Popescu a scris prefaţa cărţii "Femeia Hopa-Mitică", scrisă de Cristina Stamate. "Are vocatia iubirii fată de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeste mizeria omenească, are o privire ironică, dar întelegătoare. Are vocatia prieteniei, gata oricând să-ti fie aproape, fără să astepte nici o recompensă. Te iubesc, Cristina si as vrea să am bucuria de a-ti citi gândurile asternute pe hârtie mereu...mereu”.


 

 

 

×
Subiecte în articol: Cristina Stamate viaţa actriţă
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close