Antena 3 CNN Actualitate Social Criza olandeză a ouălor cuprinde Europa. Avram Fițiu: Toate produsele pe bază de ouă pot avea probleme

Criza olandeză a ouălor cuprinde Europa. Avram Fițiu: Toate produsele pe bază de ouă pot avea probleme

Criza olandeză a ouălor cuprinde Europa. Avram Fițiu: Toate produsele pe bază de ouă pot avea probleme
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2017   •   19:23

Avram Fițiu, secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică, a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre criza olandeză a ouălor contaminate, care afectează și România.

Milioane de ouă au fost retrase din magazinele din Olanda, Germania şi Belgia pentru că ar fi fost contaminate cu un insecticid care conţinea o substanţă interzisă în Uniunea Europeană.

Întrebat în ce măsură oamenii care cumpără ouă din supermarketurile din românia sunt feriți de această problemă, Avram Fițiu a precizat că „E greu de spus pentru că ouale sunt doar o parte din problemă. Asta înseamnă o producție alimentară europeană care separă din ou gălbenușul și albușul cu acea soluție lichidă, care apoi se vinde la litru în tot ce înseamnă restaurante, cantine școlare. Asta înseamnă că riscul ca noi să consumăm astfel de prosuse este foarte ridicat”.

Secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică a tras un semnal de alarmă asupra produselor de import pe care le consumă românii.

„Riscul ca noi să consumăm astfel de produse este foarte ridicat. Nu vorbim de un incident alimentar care a apărut acum, el aface parte dintr-o serie de incidente alimentare care au fost în trecut și care vor urma plecând de la cauze. Din păcate, noi ne-am obișnuit să tratăm doar consecințele unui fenomen, nu cauzele. Vorbim de cauze profunde ale unui sistem agricol european bolnav, în special olandez”, a mai precizat Avram Fițiu.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close