Antena 3 CNN Actualitate Social Cum a fost ascunsă moartea elevului care muncea la Mănăstirea Putna

Cum a fost ascunsă moartea elevului care muncea la Mănăstirea Putna

Cum a fost ascunsă moartea elevului care muncea la Mănăstirea Putna
Sursa foto: Foto: putna.ro
16 Aug 2017   •   18:27

Conducerea Mănăstirii Putna a încercat să ascundă moartea unui elev de 17 ani, muncitor fără forme legale la unitatea de cult. 

În ziua în care ar fi trebuit să afle cum a murit adolescentul, 22 de poliţişti se aflau chiar la mănăstire pentru a asigura ordinea de hramul celebrat pe 15 august. Adolescentul a murit după ce s-a lovit la cap în mănăstire, însă clericii nu au sunat la 112. L-au dus ei înşişi la spital pe băiat şi l-au lăsat acolo.

Potrivit Adevarul.ro, accidentul băiatului a fost ascuns de ochii lumii de către clericii de la Putna, care nu au sunat la 112 de teamă ca acest caz să nu devină public chiar înainte de hramul lăcaşului de cult, celebrat pe 15 august. 

Adolescentul se afla la Mănănăstirea Putna în vacanţa de vară, pentru prima dată în viaţa sa, el fiind sub îndrumarea unui călugăr neidentificat în cursul documentării acestui material. 
După accidentul grav, călugării de la Putna nu au sunat la 112, fapt confirmat de Poliţie, Ambulanţă şi SMURD. 

„Nu am primit niciun apel şi nu am avut niciun echipaj trimis la mănăstire, nici de la staţia centrală, nici de la substaţia Rădăuţi“, a susținut dr. Alexandru Lăzăreanu, directorul SAJ Suceava. 

Moartea băiatului a fost declarată luni, 14 august, la 24 de ore după ce acesta s-a stins din viață.

×
Subiecte în articol: moarte elev calugari biserica manastire
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close