Antena 3 CNN Actualitate Social Cum arată sălile de sport construite de Adrian Năstase

Cum arată sălile de sport construite de Adrian Năstase

Cum arată sălile de sport construite de Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Aug 2015   •   14:17

Sălile de sport făcute în timpul guvernării Năstase necesită reparaţii capitale. Construite în doar câteva luni şi date în folosinţă în toamna anului 2004, sălile de sport au început să se deterioreze. 

 
În multe cazuri, beneficiarii se plâng de condens, igrasie sau apă care picură prin tavan la orice ploaie. 
 
Multe dintre ele sunt în paragină, iar  primăriile nu au bani nici măcar pentru a plăti iarna factura de câteva sute de milioane de lei la căldură. 
 
Una din cele mai grave situaţii este la Chevereşu Mare. Pe marginea şoselei, o pancardă anunţă că „Primăria închiriază sala de sport". Faţada scorojită, lăsată în paragină şi distrusă de infiltraţiile de apă, prefaţează dezastrul din interior. Lipită de şcoală, sala de sport este folosită în cea mai mare parte de elevii din localitate. Are pereţi găuriţi, chiuvete sparte, vestiare vandalizate şi uşi distruse.
 
Cu 100 de lei pe oră sala poate fi închiriată de oricine. Iar localnicii sunt primii interesaţi să folosească sala. 
 
La doar cativa kilometri distanta, la Jebel, o alta sala de sport din epoca Nastase. Recent renovată, sala de sport din Jebel se află chiar lângă şcoala, carearată impecabil după o investiţie din bani europeni. 
 
Sala îşi întâmpină vizitatorii cu un perete pe care se află diplomele elevilor premiaţi la diferite discipline sportive. De asemenea, regulamentul de utilizare al sălii este afişat şi el la avizier, iar pe uşi sunt reguli clare. Grupurile sanitare sunt vechi, dar în mare parte sunt curate şi bine întreţinute. În interior plasele de la porţi sunt noi, iar barele metalice, parte integrantă a structurii sălii, sunt protejate cu bureţi, astfel încât jucătorii să nu se lovească.
 
Sălile de sport au făcut şi obiectul unui pariu al fostului premier cu omul de afaceri Ion Ţiriac, care a promis că dacă sălile sunt construite la timp, îi face cadou lui Adrian Năstase un Mercedes. Pariul a fost câştigat de Năstase, care la inaugurarea primei săli de sport din Capitală a primit şi cheile Mercedesului.
 
Programul „săli de sport" iniţiat de Năstase a avut o valoare de 165 de milioane de euro. 
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close