Cum eviţi ca datele tale de pe Facebook să fie folosite fără acordul tău de companii precum Cambridge Analytics

23 Mar 2018   •   12:29
Cum eviţi ca datele tale de pe Facebook să fie folosite fără acordul tău de companii precum Cambridge Analytics Foto: Pixabay.com

Datele a zeci de milioane de utilizatori de Facebook au fost colectate fără acordul lor şi folosite în timpul campaniei electorale din SUA, dar şi în campania pro-BREXIT. Acestea au fost strânse şi prelucrate de o companie numită Cambridge Analytics. Pentru a nu ajunge în această situaţie, utilizatorii pot modifica unele setări ale reţelei de socializare.

Electronic Frontier Foundation a publicat un ghid prin care utilizatorii pot împiedica complet API-ul Facebook să partajeze aceste date. Partea proastă este că prin modificarea acestor setări, oamenii nu se vor mai putea autentifica cu datele de Facebook în alte aplicaţii şi servicii (Instagram, Flipboard etc.) în care s-au înregistrat cu acestea. Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să meargă la Settings/Setări, apoi să selecteze Apps/Aplicaţii, informează go4it.ro.

De acolo se intră în secţiunea Apps, Websites and Plugins/Aplicaţii, site-uri web şi plugin-uri şi se selectează Disable Platform/Dezactivează platforma.


Persoanele de pe Facebook care îţi pot vedea informaţiile le pot prelua atunci când folosesc aplicaţii. Dacă nu doriţi să dezactivaţi complet funcţia Apps, Websites and Plugins, puteţi limita cantitatea de informaţie accesibilă.

Pentru asta selectaţi Apps other use/Aplicaţii folosite de alţii şi debifaţi căsuţele cu informaţii care nu doriţi să fie disponibile pentru alte aplicaţii. Recomandarea noastră este să le debifaţi pe toate.

x close