Antena 3 CNN Actualitate Social Cum îți poți cumpăra casă la preţ de apartament

Cum îți poți cumpăra casă la preţ de apartament

Cum îți poți cumpăra casă la preţ de apartament
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Mai 2017   •   13:36

Dacă vrei să scapi de vecinii gălăgioși, zgomotele puternice la ore târzii în noapte și problemele cu administrarea blocului, însă bugetul reprezintă o problemă, soluțiile nu întârzie să apară.

Potrivit businessmagazin.ro, poți alege una dintre următoarele vairante:

Poți participa la licitații pentru achiziția unei case executate silit: Băncile care au avut parte de clienți rău platnici sau care nu au mai avut posibilitatea să își mai plătească ratele, preiau bunurile acestora și le scot la licitații. Dacă ești la curent cu astfel de oferte, poți participa la licitațiile organizate de bănci și poți avea șansa să găsești locuințe, executate silit la prețuri cu mult sub cel al pieței. Atenție, însă, concurența e acerba în astfel de cazuri. Interesul pentru astfel de locuințe este destul de mare și s-ar putea să fie multe persoane cu experiență în astfel de licitații iar finalizarea contractului poate fi un drum mai anevoios. Dar, cu puțin noroc, poți cumpara o casă cu teren, cu banii scoși pe apartament. Trebuie doar să fii consecvent, informează biroucadastral.com

O altă variantă este să dai apartamentul din oraș pentru o casă mai la periferie: Dacă apartamentul, de care vrei să scapi, este bine poziționat, într-o zonă cu acces la centre comerciale sau la o gură de metrou ori parcuri, cât mai central și prețul cu care îl vei scoate la vânzare va fi unul bun. Acest lucru îți poate ușura calea către casa visurilor tale, poate nu chiar la periferia orașului. De exemplu, prețul unui apartament cu două camere, într-o zonă bine situată în Capitală, poate ajunge până la 60 de mii de euro iar o casa mai la periferie, cu 3 sau 4 camere poate costa, undeva în jur de 70-80 de mii de euro. Așa ca vei fi nevoit să acoperi cumva diferența de preț, însă efortul va merita toți banii.

Cu banii din chiria apartamentului poți plăti rata la o nouă casă: Cu banii scoși pe chiria apartamentului poți plăti ratele la o casa, situată în apropierea Bucureștiului. Daca nu ai luat în calcul, această variantă, poți să te gândești acum. Iata ce pași trebuie urmați: te informezi, câți bani poți să scoți pe închirierea apartamentului; cauți casa pe care ți-o dorești într-o zonă care te avantajează; mergi la bancă să afli condițiile creditării și rata lunară pentru casuța ta de vis.

Un apartament cu doua camere se poate închiria, în funcție de zonă și amenajări, cu aproximativ 400 de euro. Trebuie să iei în calcul faptul că trebuie să dai un avans înainte. De asemenea, e bine să te interesezi ce suma maxima îți poate împrumuta banca și dacă dobânda este una avantajoasă. Dacă rata la banca e apropiată sau egală cu suma pe care o primești din închirierea apartamentului, nu mai sta pe gânduri și optează pentru această variantă.

Soluții sunt, inițiativă să ai și timp pentru a alege varianta, care te avantajează cel mai mult.

×
Subiecte în articol: casa apartament licitatii pret oras
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close