Antena 3 CNN Actualitate Social Cum s-au distrat participanții la "Bucharest Pride 2021", în Piața Universității

Cum s-au distrat participanții la "Bucharest Pride 2021", în Piața Universității

”Marșul pentru diversitate”, organizat de Asociația Accept, s-a încheiat cu o petrecere în Piața Universității, unde sute de persoane au dansat, au cântat și s-au distrat.

Cum s-au distrat participanții la "Bucharest Pride 2021", în Piața Universității
Sursa foto: Viorel Aydan Cioroi
de Viorel Aydan Cioroi    |    15 Aug 2021   •   01:56

Evenimentul la care membrii comunității LGBT dar și susținătorii acestora s-au întâlnit pentru a petrece, s-a încheiat exact cum a fost stabilit inițial, la ora 20:30, fără incidente nefericite.

La marea petrecere LGBT din Piața Universității au participat persoane de toate vârstele și din toate categoriile sociale, de la familii cu copii de patru, cinci ani, până la cupluri ieșite deja la pensie.

La evenimentul mult așteptat de activiștii LGBT s-a ascultat muzică de toate genurile, iar participanții s-au bucurat de toate ritmurile, de la Lady Gaga, până la Costel Biju.

La eveniment au predominat tinerii, cu costume colorate, stegulețe, bandane, tricouri cu mesaje pro-LGBT dar și cu pancarte cu Free-Hugs, dar și mesaje emoționante.

Mulți dintre participanți erau timizi, fără să vrea să apară pe cameră la întrebarea ”De ce ați ales să veniți aici?”, cei mai mulți au răspuns că au venit pentru că nu vor să mai fie judecați, pentru că vor să facă lumea să înțeleagă că dragostea este dragoste sub orice formă ar fi.

Numărul de persoane a depășit cu mult numărul pe care autoritățile l-au aprobat la acest eveniment. Inițial fusese aprobat ca maximul de persoane prezente să fie de 500, însă la Marșul diversității, de la Piața Victoriei, până la Piața Universității, grupul a adunat peste 4.500 de persoane.

Măsurile de protecție sanitară care ar fi trebuit respectate, au fost total ignorate. Masca de protecție a devenit o raritate, iar distanțarea fizică, un vis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close