Antena 3 CNN Actualitate Social Cum să verifici anvelopele de iarna înainte de prima zăpadă

Cum să verifici anvelopele de iarna înainte de prima zăpadă

Cum să verifici anvelopele de iarna înainte de prima zăpadă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Dec 2017   •   10:16

In perioada de sarbatori soselele vor fi foarte aglomerate, iar riscul de accidente va creste exponential, asa ca evitati viteza excesiva si nu uitati ca anvelopele sunt contactul dintre masina si asfalt, deci sunt foarte importante.

Conducatorii auto trebuie sa se asigure ca anvelopele lor sunt in stare buna si au aderenta optima.

Verifica presiunea anvelopelor o data la cateva saptamani. Presiunea din anvelope are un efect important asupra manevrabilitatii si a uzurii acestora. Iarna, mentine presiunea anvelopelor cu 0,2 bari mai mare.

Masoara adancimea benzii de rulare de cateva ori pe sezon. Daca adancimea benzii de rulare este sub 4 milimetri este momentul sa inlocuiesti anvelopele, informează wall-street.ro.

Schima anvelopele intre punti. Daca diferenta dintre benzile de rulare este mai mare de 2 milimetri, trebuie sa schimbi anvelopele de pe o punte pe cealalta.

Verifica vechimea anvelopei. In conditii de utilizare activa, anvelopele rezista aproximativ 6 ani. Odata ce anvelopele ajung la o vechime de 10 ani, acestea nu mai trebuie folosite. Compusul de cauciuc se intareste odata cu trecerea timpului, reducandu-se astfel aderenta.

×
Subiecte în articol: sărbători iarnă
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close