Antena 3 CNN Actualitate Social Cum se descongestionează traficul la Piața Sudului. Decizia luată de primarul Băluță

Cum se descongestionează traficul la Piața Sudului. Decizia luată de primarul Băluță

Cum se descongestionează traficul la Piața Sudului. Decizia luată de primarul Băluță
de M.Z.    |    11 Iul 2016   •   13:13

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă că de la 1 septembrie va fi deschisă o rută alternativă pentru descongestionarea traficului din zona Piaţa Sudului: strada Cărăruia va fi deschisă circulaţiei rutiere, cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei. 

"Propunerea mea privind deschiderea unei rute alternative în zona şantierului de la pasajul subteran Piaţa Sudului a fost agreată de Comisia Tehnică de Circulaţie din subordinea Primăriei Generale. Mai exact, de la 1 septembrie, strada Cărăruia va fi deschisă traficului rutier, cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei şi va face un triunghi. Practic, va funcţiona ca un bypass în această zonă", a scris edilul, pe blogul său

El a menţionat că, pentru a nu se crea aglomeraţie, echipaje ale Poliţiei locale vor fi prezente în zonă pentru fluidizarea traficului. 

"Am stabilit ca termen de deschidere a rutei data de 1 septembrie pentru că până atunci vom avea timpul necesar pentru a asfalta şi pregăti trotuarele. (...) Sunt conştient de faptul că vor exista şi oameni nemulţumiţi de această soluţie, mai ales că strada Cărăruia a fost închisă traficului până acum, însă, vreau să vă anunţ că, pentru a-i proteja şi pe ei, vor fi impuse restricţii de circulaţie. Astfel, circulaţia auto va fi permisă numai de luni până vineri între orele 6.00 - 22.00 şi va fi închisă în weekend", a menţionat Băluţă. 

Pe 27 iunie, în urma unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul sectorului 4 a declarat că a abordat chestiunea identificării unor rute alternative la pasajul Piaţa Sudului, unde traficul este foarte intens, sugerând strada Cărăruia, care face legătura între Calea Văcăreşti şi Şoseaua Olteniţei. 

"(Str. Cărăruia - n.r.) a fost închisă abuziv şi vă voi prezenta documentele de rigoare. Inclusiv comisia de circulaţie de la nivelul PMB, în cele din urmă, ne-a furnizat un răspuns în care a constatat că a fost închisă abuziv acea stradă. E un drum public. Din punct de vedere juridic, problema proprietăţii este rezolvată, întrucât proprietarul acelei fâşii de teren donează municipalităţii bucata de teren. (...) Propunerea pe care am avut-o a fost aceea de a restricţiona circulaţia şi anume, până la ora 22.00, iar în weekend să fie închisă", spunea Băluţă. 

Pe 2 martie, Primăria sectorului 4 propusese introducerea a două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Pieţei Sudului - una care face legătura între bulevardul Tineretului şi şoseaua Olteniţei, iar a doua - între Calea Văcăreşti şi şoseaua Olteniţei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: trafic sector 4 piata sudului
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close