Antena 3 CNN Actualitate Social Cum se va modifica legea antifumat. Ce pun la cale parlamentarii

Cum se va modifica legea antifumat. Ce pun la cale parlamentarii

Cum se va modifica legea antifumat. Ce pun la cale parlamentarii
28 Iul 2017   •   12:00

Deşi numărul de internări în spital cauzate de fumat a scăzut considerabil în ultimul an, parlamentarii au pus din nou gând rău legislaţiei antifumat: vor să redefinească noţiunea de spaţiu public închis. Specialiştii condamnă iniţiativa şi spun că e un atentat la sănătatea românilor, scrie adevarul.ro.

Cât de bună sau de rea a fost, de fapt, legea antifumat? Deşi se bucură de o largă apreciere în rândul populaţiei, legislaţia antifumat ar putea suferi modificări din dorinţa mai multor parlamentari care au viciul fumatului. Concret, aceştia intenţionează să redefinească noţiunea de spaţiu public închis astfel încât să fie create locuri speciale, destinate fumătorilor. Atât medicii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile condamnă în termeni duri iniţiativa aleşilor, precizând că ne aflăm în faţa unui paradox: numărul de internări în spital a scăzut, afacerile restaurantelor şi barurilor nu au avut de suferit iar mare parte din fumători a constatat că pot fuma mai puţine ţigări.  

„Nu există nicio raţiune să interzici existenţa sau funcţionarea unor spaţii destinate exclusiv fumătorilor, celor care îşi asumă conştient să fumeze, în care să nu aibă acces minorii şi care să fie corespunzător dotate şi ventilate. Ca în Germania, de exemplu. Sper, raţional şi asumat, că legea care interzice fumatul va fi modificată astfel încât să nu mai discrimineze fumătorii”, a scris senatorul Daniel Fenechiu pe contul său de Facebook. 

×
Subiecte în articol: legea antifumat fumat tutun tigari
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close