Antena 3 CNN Actualitate Social Cum se vor acorda concediile medicale începând din 2018! Modificările care au fost făcute

Cum se vor acorda concediile medicale începând din 2018! Modificările care au fost făcute

Cum se vor acorda concediile medicale începând din 2018! Modificările care au fost făcute
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Ian 2018   •   14:51

Mutarea sarcinii fiscale de la angajator la angajat vine cu o serie de schimbări şi în ceea ce priveşte obţinerea concediilor medicale. Printre altele, certificatele de concediu medical pot fi obţinute online, durata concediului pentru îngrijirea copilului grav bolnav are o durată mai mare (16 ani) în timp ce doritorii îşi pot face asigurări facultative pentru concedii medicale.

Concret, una dintre cele mai importante schimbări este faptul că, dacă medicul care emite concediul medical are o semnătură electronică validă, concediul medical poate fi obţinut online, notează avocat.net. Totuşi, sursa citată notează că vor mai apărea şi alte reguli prin care această facilitate să fie aplicabilă. 

De asemenea, o altă modificare e referitoare la faptul că se pot face asigurări facultative pentru concedii medicale. Mai exact, cei care nu sunt asiguraţi în sistemul de stat pot încheia contracte de asigurare pentru concedii medicale. În plus, concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă poate fi prelungi începând cu anul 2018, de la 183 de zile cu încă 90 de zile, pentru a se evita pensionarea, potrivit adevărul .ro.

Anul trecut au fost publicate şi procedurile prin care medicii pot propune prelungirea concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă. Mai mult, în cazul părinţilor care au nevoie de concediu medical pentru îngrijirea copilului grav bolnav, durata a fost prelungită. Inclusiv vârsta până la care copilul poate fi îngrijit a fost majorată prin lege de la şapte ani, cât era înainte, la 16, cât este în prezent. Totuşi, este nevoie şi de o listă care să cuprindă afecţiunile pentru care părintele poate beneficia de concediu prelungit pentru îngrijirea copilului grav bolnav.

×
Subiecte în articol: concediu medical modificari
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close