Antena 3 CNN Actualitate Social Cum te ferești, unde poți face testul antigripal și cât costă măștile medicale

Cum te ferești, unde poți face testul antigripal și cât costă măștile medicale

Cum te ferești, unde poți face testul antigripal și cât costă măștile medicale
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
01 Feb 2019   •   23:57

Dacă aveți deja simptome de răceală, un test de gripă ar putea elucida simptomele, punându-se un diagnostic corect, pentru a primi cel mai bun tratament.

Ca să faceți testul de gripă, nu trebuie să vă mai prezentați la spital, ci îl puteți achiziționa din farmacii. Prețul unui test de gripă este 49 de lei și poate fi găsit la orice farmacie. Testul de gripăconține un tampon pe care trebuie să îl introduceți în cavitatea nazală timp de un minut, apoi într-un tub care este impregnat cu o soluție specială.

Testul de gripă trebuie făcut la temperatura camerei (15-30 de grade Celsius), iar secrețiile nazale trebuie recoltate cât mai repede din momentul în care au apărut simptomele.

O metodă bună de a prevenire este evitarea locurilor aglomerate. Dacă nu ai de ales, atunci trebuie să fim atenți la igienă: apa și săpunul sunt sfinte.

Totodată, masca de protecție de poate feri de îmbolnăvire, care trebuie să acopere neapărat și gura, și nasul. 

Măștile medicale pentru prevenirea răcelilor pot fi găsite în farmacii și online și nu trebuie să aibă vreun design avangardist pentru a funcționa. Prețul unei măști este de aproximativ 1 ron.

O mască simplă de unică folosință este bună, dar trebuie să te asiguri că aceasta te poate proteja de particulele din aer. În plus, ar trebui să o arunci după fiecare utilizare pentru o eficiență maximă.

Dacă o mască se umezește chiar și prin simpla respirație, eficiența sa în ceea ce privește protecția este redusă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: test gripa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close