Antena 3 CNN Actualitate Social Cum va arăta noua legea a pensiilor. Ministrul Muncii: Nu modificăm vârsta de pensionare! Toate pensiile vor crește

Cum va arăta noua legea a pensiilor. Ministrul Muncii: Nu modificăm vârsta de pensionare! Toate pensiile vor crește

Cum va arăta noua legea a pensiilor. Ministrul Muncii: Nu modificăm vârsta de pensionare! Toate pensiile vor crește
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    19 Sep 2017   •   17:37

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că legea pensiilor va fi finalizată la 1 octombrie.

„Au fost trei variante la care noi am lucrat, una strict pe programul de guvernare, alta care presupune și anumite corecții și una care este o mixtură între cele două variante. La ora actuală se fac calcule la Ministerul de Finanțe și împreună cu cei de la Casa Națională de Pensii. După ce vom avea toate calculele financiare, venim cu varianta finală la data de 1 octombrie”, a afirmat Vasilescu.

„Legea pensiilor va trebui să preia apoi circuitul, adică să fie adoptat ca și proiect de lege de către Guvern, să se transmită mai departe Parlamentului care să dezbată legea, să vină cu amendamente și în final să fie promulgată”, a mai spus ministrul Muncii.

Pensiile trebuie să crească, vorbim de cele care sunt în sistemul național. La pensiile speciale e altă discuție, unde nu are legătură Ministerul Muncii. Ne-am axat pe varianta care ține de Casa Națională de Pensii. Trebuie să crească punctul de pensie până în 2020 la 1775 de lei, asta înseamnă că toate pensiile vor crește automat, păstrăm principiul contributivității și încercăm că nu mai avem inechități în sistem(...). Nu modificăm vârsta de pensionare”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu, marți, la Antena 3.

×
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close