Antena 3 CNN Actualitate Social Cum vă puteți apăra de abuzurile angajatorilor

Cum vă puteți apăra de abuzurile angajatorilor

Sub pretextul decretului de instituire a stării de urgență, mulți angajatori au suspendat pe nedrept conractele de muncă ale angajaților și chiar au venit cu amenințări ilegale. Mulți angajați au fost obligați să semneze acte aditionale la contractele de muncă sau chiar să-și dea demisia pe fondul presiunii angajatorului.

Cum vă puteți apăra de abuzurile angajatorilor
Sursa foto: Pixabay
29 Apr 2020   •   18:57

„Toți salariații trebuie să știe că sunt pe aceeași poziție de egalitate juridică cu angajatorii, ca atare nu pot fi obligați să semneze acte p care nu doresc să și le însușească”, spune avocatul Andi Puiu.

Specialiștii în legislația muncii îi încurajează pe angajații aflați în astfel de situații presante să apeleze la avocați, care să îi asiste în discuțiile cu angajatorii.

Dacă totuși au semnat o demisie și nu mai pot primi ajutorul de șomaj, angajații pot merge cu încredere în instanță pentru că legislația muncii este favorabilă acestora. În acest caz, angajații vor trebui să dovedească faptul că voința le-a fost alterată, fie din cauză că au fost induși în eroare, fie pentru că au fost forțați să semneze astfel de acte.

Agajaților li se recomandă să nu cedeze presiunilor angajatorilor pentru că au dreptul să negocieze așa cum au încheiat contractul.

Cum vă puteți apăra de abuzurile angajatorilor

×
Subiecte în articol: demisie angajati angajatori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close