Antena 3 CNN Actualitate Social Cunoscuții mezzosopranei din Iași, mărturisiri cutremurătoare: O umilea. Se ascundea în casă de frica lui

Cunoscuții mezzosopranei din Iași, mărturisiri cutremurătoare: O umilea. Se ascundea în casă de frica lui

Accidentul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, de la Opera Naţională din Iaşi e pus sub multe semne de întrebare. După ce soțul ei a declarat polițiștilor că aceasta a căzut pe scări după ce a consumat băuturi alcoolice, apriopiații artistei îl contrazic și fac mărturisiri cutremurătoare. 

Cunoscuții mezzosopranei din Iași, mărturisiri cutremurătoare: O umilea. Se ascundea în casă de frica lui
Sursa foto: Facebook/Maria Macsim
15 Mai 2020   •   08:51

Aceștia spun că solista nu consuma alcool, în schimb asista la partidele de pahar ale soţului, scrie  Ziarul de Iași.

„Maria este o persoană discretă, într-adevăr. Ţinea la imaginea ei şi implicit la cea a familiei. Muncea foarte mult, atât la universitate, cât şi la Operă. Când am văzut declaraţia lui Codrin cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat“, a spus sub anonimat o prietenă apropiată a ei pentru Ziarul de Iași.

Cu câteva zile înainte de tragedite, solista a plecat la părinţi, în judeţul Bacău, însoţită de sora sa şi de cumnat, pentru a sărbători ziua tatălui. Apropiaţii spun că la masa respectivă, unde au participat mai multe rude, nu ar fi existat decât o sticlă de vin, din care Maria nu ar fi băut mai mult de un pahar, un pahar şi jumătate. Codrin Nicoară nu a dorit să participe la ziua socrului său, preferând să stea acasă împreună cu un prieten, „la o bere“, susţin tot apropiaţii.

Mai mult, prietenii solistei spun că de ceva timp realația dintre Maria și soțul ei era pe butuci.

Soțul o umilea când se îmbăta. Mezzosoprana se ascundea în casă de frică

„Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică. Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia. (...) Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic“, a mai spus o prietenă a Mariei.

Până acum trei ani, Codrin Nicoară eraprofesor de pian la Universitatea de Arte. A fost obligat să plece pentru că,după şapte ani, nu reuşise să-ţi susţină teza de doctorat. De altfel, cei dois-au cunoscut la Universitatea de Arte, Codrin fiind mult timp pianist la clasa de canto a Mariei. În momentul de faţă, el este profesor de pian la plata cu ora la Colegiul de Artă.

Cât despre starea solistei, apropiații spun că medicii sunt rezervați.

„S-a spus că nu a fost nimeni lângă ea când a fost internată. Noi, colegii, am aflat mai târziu. Am vorbit cu medicul ei, care mi-a spus că are speranţe, că a trecut de la coma de gradul IV la gradul II, că a încercat să deschidă ochii, a început să simtă mâinile, să simtă din nou durere, ceea ce înseamnă, spunea medicul, că sistemul nervos funcţionează, dar a mai spus că oricând se poate întâmpla ceva“, a spus şi un coleg al solistei.

A fost lăsată în agonie 8 ore

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost lăsată să agonizeze 8 ore până când soacra ei a sunat la 112 după ajutor. În tot acest timp, ar fi fost abandonată pe un pat după ce, bănuiesc anchetatorii,ar fi fost târâtă de la capătul scărilor până în una dintre camere. Între timp, procurorii din Iași fac cercetări pentru tentativă de omor.

×
Subiecte în articol: mezzosoprana Iași
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close