Antena 3 CNN Actualitate Social Manelistul Dani Mocanu ştie cu cine trebuie să vorbească pentru a scăpa de condamnarea la închisoare. S-a confesat public

Manelistul Dani Mocanu ştie cu cine trebuie să vorbească pentru a scăpa de condamnarea la închisoare. S-a confesat public

Condamnat la închisoare cu executare pentru incitare la ură, interpretul de manele Dani Mocanu a reacţionat, cu două zile întârziere.

Manelistul Dani Mocanu ştie cu cine trebuie să vorbească pentru a scăpa de condamnarea la închisoare. S-a confesat public
Sursa foto: Facebook / DanielMocanuOficial
de Georgiana Adam    |    01 Mai 2021   •   20:48

Mocanu a publicat, sâmbătă, pe Facebook următorul mesaj, care nu mai necesită niciun fel de comentarii.

"6 luni de închisoare pentru o melodie ... dar de ce eu din atâția artiști ??? Am sa vorbesc cu Dumnezeu sa rezolve situația și sa se răzbune pe toți cei care îmi vor răul ? țineți-vă bine ... cu Dumnezeu nu e de joaca ?"

6 luni de închisoare pentru o melodie ... dar de ce eu din atâția artiști ??? Am sa vorbesc cu Dumnezeu sa rezolve...

Publicată de Dani Mocanu pe Sâmbătă, 1 mai 2021

Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecătoria Pitești la șase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a incitat la ură împotriva femeilor prin intermediul unui videoclip muzical lansat pe Youtube în 2019.

Trimis în judecată la începutul acestui an, Mocanu trebuie să plătească și o amendă penală de 15.000 de lei.

De asemenea, instanța a cerut YouTube să retragă videoclipul în cauză

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în data de 27 aprilie 2019, Dani Mocanu a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor.

Dani Mocanu, 34.000 euro din publicitatea atrasă de videoclipul care a strâns 18 milioane de vizualizări

La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistrase peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 de dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului, au arătat anchetatorii.

"Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare (...), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin Sentința Penală nr. x a Judecătoriei Pitești, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curții de Apel Pitești, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (...), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (...)

Contopește pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (...), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenție", se arată în minuta deciziei emise de instanța din Pitești.

Sentința nu este definitivă.

×
Subiecte în articol: Dani Mocanu
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close