Antena 3 CNN Actualitate Social Dan Radu Rușanu a stat în pușcărie nevinovat. Interviul care scoate la lumină abuzurile DNA

Dan Radu Rușanu a stat în pușcărie nevinovat. Interviul care scoate la lumină abuzurile DNA

Dan Radu Rușanu a stat în pușcărie nevinovat. Interviul care scoate la lumină abuzurile DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Mar 2019   •   23:06

Fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ASF-Carpatica, decizia fiind definitivă. Rușanu a trecut prin clipe cumplite din cauza abuzurilor din DNA.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a avut un interviu în exclusivitate cu Dan Radu Rușanu, unde acesta a explicat abuzurile din DNA.

”Nu știu cine plătește în aces caz, dar Statul Român nu. Deși în codul Penal și în codul de procedură penală este prevăzut faptul că în asemenea situație când câștigi un proces împotriva statului, unde ar trebui să plătești despăgubiri materiale, morale și altele, asta e doar teoretic. În practică, acest drept al cetățeanului, în România de azi nu există.

După ce am câștigat definitiv, după trei ani de procese, după trei ani în care mi-am pierdut slujba, după ce mi-am dat demisia din Parlament pentru funcția de președinte la ASF, iar în urma arestării evident că mi-am pierdut funcția, după ce am stat 4 luni de zile în arest preventiv, 3 luni în arest domiciliu, 11 luni în control judiciar. După tot, nimeni nu suportă nimic. I-am dat în judecată în clipa în care am avut în mână hotărârea definitivă. 

Conform instanțelor am deschis proces. Am deschis proces în primul rând pentru cheltuielile de judecată. În situația mea mi-a respins integral decontarea cheltuielilor de judecată. O doamnă judecător, sancționată de câteva ori, care a judecat 20 de minute, atât a durat procesul, după care s-a pensionat. Acum am făcut o adresă către Tribunalul București prin care am solicitat să mi se dea redactarea hotărârii, am primis răspun că judecătorul care se ocupă cu asta va fi atenționat să atenționeze.

Comunicatul DNA însușit la data respectivă de doamna Kovesi spune toate acele lucruri, pe două pagini. După ce a dat acel comunicat, DNA în mod normal avea datoria să retracteze comunicatul dat la vremea respectivă. Am văzut-o pe doamna Kovesi de curând care se află acum în aceeași situație cu mine care zice că e tracasată și asuprită de către colegii ei, că nu e de acord cu comunicatul dat de DNA. Timp de 10 ani în țara asta s-a dat numai punctul DNA de vedere”,a  spus Rușanu.

Interviul integral, în video de mai jos.

×
Subiecte în articol: dan radu rusanu interviu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close