Antena 3 CNN Actualitate Social Dan Voiculescu cere demisia ministrului Sănătății

Dan Voiculescu cere demisia ministrului Sănătății

Dan Voiculescu cere demisia ministrului Sănătății
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
03 Dec 2017   •   08:29

Profesorul Dan Voiculescu îi cere demisia ministrului Sănătății Florian Bodog într-o postare pe blogul personal. Voiculescu spune că fundația FACIAS a cerut ministrului să dea o Ordonanță de Urgență care putea să rezolve problema imunoglobulinei încă din luna noiembrie.

”Am aflat că astăzi, o doamna din Alba Iulia a decedat din cauza lipsei tratamentului cu imunoglobuline pe care nu îl mai primise încă din luna iulie. Situația este incredibilă și inacceptabilă într-o țară care pretinde că are morală publică si sistem sanitar.

FACIAS, fundația care se bucură în mod deschis de suportul meu pentru a monitoriza si taxa abuzurile statului, a sesizat în mod oficial la începutul lunii noiembrie Ministrului Sănătății și a atras atenția asupra gravității acestei crize. O ordonanță de urgență putea să rezolve imediat criza imunoglobulinei și să stabilească o strategie comună privind aprovizionarea farmaciilor cu acest tratament.

Pentru neglijența cu care a gestionat aceasta problemă, Ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia.

Tragedia de astăzi se poate repeta oricând dacă nu vor fi luate urgent măsurile necesare.

FACIAS a luat deja legătura cu familia: lucrurile nu pot rămâne așa. Vom merge până la capăt. FACIAS va da în judecată statul român pentru ca cei responsabili să răspundă pentru neglijența cu care au tratat această situație.” ,a fost mesajul transmis de profesorul Voiculescu.

×
Subiecte în articol: FACIAS Dan Voiculescu
Parteneri
Benzina a sărit de pragul psihologic de 7 lei!
x close