Antena 3 CNN Actualitate Social Daunele pe care trebuie să le plătească statul familiei unui şofer de TIR care a murit într-un accident rutier

Daunele pe care trebuie să le plătească statul familiei unui şofer de TIR care a murit într-un accident rutier

În urmă cu zece ani, un șofer de TIR și-a pierdut viața într-un accident rutier după ce a lovit o insulă de reglementare a traficului. Acum, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să plătească daune familiei îndoliate.

Daunele pe care trebuie să le plătească statul familiei unui şofer de TIR care a murit într-un accident rutier
Sursa foto: Gettyimages | JamesBrey
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   09:20

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este obligată de instanţă să plătească daune morale de 75.000 de euro familiei unui bărbat care şi-a pierdut viaţa acum 10 ani într-un accident rutier.  

Şoferul s-a răsturnat cu TIR-ul după ce a lovit o insulă de reglementare a traficului. În urma expertizelor, magistrații de la Tribunalul Bihor au ajuns la concluzia că respectiva construcție a fost proiectată şi executată greşit.

Accidentul în care a murit bărbatul de 45 de ani a avut loc la intrarea în localitatea Gepiu, din Bihor. Victima venea din Mehedinți. Tragicul eveniment a avut loc noaptea. Șoferul nu cunoștea drumul și a observat târziu această insulă de calmare a traficului.

A tras brusc de volan pentru a o putea evita, însă camionul a intrat în balans, cabina a lovit un copac și apoi tot vehiculul s-a răsturnat și s-a izbit de un alt copac.

Rudele bărbatului au susținut 10 ani în instanță că insula nu era bine proiectată și că din această cauză a avut loc tragedia.

×
Subiecte în articol: CNAIR daune morale barbat mort accident
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close