x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

De ce resimţim o temperatură mai scăzută în această perioadă, deşi modificările climatice nu sunt semnificative. Explicația meteorologilor

de 16 Apr 2018   •   16:11
De ce resimţim o temperatură mai scăzută în această perioadă, deşi modificările climatice nu sunt semnificative. Explicația meteorologilor 16
Foto: pixabay.com

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au găsit răspunsul la întrebarea pe care foarte mulţi români şi-au pus-o în ultima vreme şi explică de ce resimţim o temperatură mai scăzută în această perioadă, deşi modificările climatice nu sunt semnificative.

„Peste ţara noastră, de la Paşte până acum, am avut o masă de aer tropicală ce a persistat peste ţara noastră. Din păcate, de duminică, norii au fost mai insistenţi, şi neavând insolaţie, ci aceste uşoare intensificări ale vântului, au făcut să simţim un pic senzaţia de răcoare, având în vedere şi că temperaturile au fost destul de scăzute în timpul dimineţilor, când am avut în jur de 10 grade, în medie, la nivel naţional. Iar aceste intensificări uşoare ale vântului au sporit senzaţia de răcoare”, a explicat pentru Libertatea meteorologul ANM, Mihai Timu.

Prognoza meteo pentru 16 – 22 aprilie 2018 arată că în zilele următoare va ploua în multe zone ale ţării, dar, în weekend, vremea va fi frumoasă.

sati