Antena 3 CNN Actualitate Social Decizie de ultimă oră luată de primarul Sectorul 1: Niciun copac nu va mai fi tăiat în Pădurea Băneasa

Decizie de ultimă oră luată de primarul Sectorul 1: Niciun copac nu va mai fi tăiat în Pădurea Băneasa

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a luat o decizie de ultimă oră care va salva Pădurea Băneasa.

Decizie de ultimă oră luată de primarul Sectorul 1: Niciun copac nu va mai fi tăiat în Pădurea Băneasa
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Apr 2020   •   18:18

Edilul Sectorului 1 a declarat că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) coordonator Sector 1, care se află în curs de elaborare va salva Pădurea Băneasa.

Autoritățile locale au obținut avizul de Mediu și documentația de urbanism și își urmează cursul până când va fi supusă spre dezbatere și aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

„Fiind trecute în extravilan toate terenurile, pădurea va beneficia de o protecție sporită, sub regimul Codului Silvic. Ca să fie clar, în momentul de față, în Pădurea Băneasa se poate construi datorită PUZ-urilor vechi, care au fost date pe șmecherie. În viitorul Puz al Sectorului 1, care eu sper să fie aprobat, se va interzice cu desăvârșire construirea în Pădurea Băneasa. Deci, eu voi salva Pădurea Băneasa cu noul PUZ”, a explicat Tudorache pentru bucurestifm.

Primarul Sectorului 1 susține că aceia care atacă PUZ Sector 1 sunt, de fapt, cei care au interese imobiliare în Pădurea Băneasa. Aceștia ar ataca documentația de urbanism tocmai pentru că nu vor mai putea construi în pădure, explică Daniel Tudorache.

„Cei care au interese imobiliare văd că-i deranjează foarte tare. Ei vin cu tot felul de afirmații eronate, ca să nu le zic rău intenționate. În momentul de față, se poate construi în Pădurea Băneasa și se taie, normal, fiindcă, atunci când construiești tai pădurea. Prin noul PUZ se anulează toate PUZ-urile care au fost aprobate până în momentul de față. Deci, e o mare problemă pentru cei care au terenuri și vor să construiască în Băneasa. Nu se va mai tăia un copac în Pădurea Băneasa, după aprobarea PUZ Sector 1”, dă asigurări Edilul din Banu Manta.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close