Antena 3 Actualitate Social Ce se întâmplă de mâine în sectorul 4. Primăria a făcut anunțul

Ce se întâmplă de mâine în sectorul 4. Primăria a făcut anunțul

11 Ian 2016   •   14:24
Ce se întâmplă de mâine în sectorul 4. Primăria a făcut anunțul
Sursa foto: Foto: www.ps4.ro
Primăria sectorului 4 va începe marți demolarea unor construcții provizorii tip chioșc din imediata apropiere a Pieței Sudului, informează un comunicat de presă al autorității locale.
 
Potrivit administrației, acestea nu au autorizație de construire și ocupă ilegal domeniul public și căile de acces necesare pentru eventuale situații de urgență, sunt inestetice și induc un aspect insalubru întregii zone, informează agerpres.ro.
 
Cei care își desfășoară activitatea în incinta respectivelor chioșcuri au fost somați să le dezafecteze, termenele fiind prelungite pentru ca aceștia să-și poată ridica toată marfa depozitată.
 
Primăria sectorului 4 a somat la începutul lunii decembrie deținătorii chioșcurilor să le închidă și să își ridice marfa depozitată. Tuturor celor vizați le-a fost oferită posibilitatea relocării în incinta Pieței Sudului, pentru a nu fi nevoiți să-și întrerupă activitatea.
 
La sfârșitul lunii decembrie, consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu un an a contractelor de funcționare pentru cele 32 de chioșcuri amplasate în zona periferică a Pieței Sudului.
 
Decizia a fost luată după ce mai multe zile comercianții care dețin aceste construcții au protestat în fața Primăriei sectorului 4 și în piață, acuzându-l pe actualul edil interimar, Daniel Băluță, că are propriile interese și de aceea dorește să le demoleze spațiile.
 
"Protestăm pentru că actualul primar vrea să ne desființeze, să rămânem fără locuri de muncă. Ne spune că toate contractele noastre sunt ilegale, dar sursele noastre de la Administrația Piețelor ne-au spus că sunt legale. Cu toții suntem în legalitate, vor să facă un abuz. Nu vrem să facem scandal, suntem pașnici. Dacă sunt ilegale, cum trăim de 20 de ani la Piața Sudului?!", afirma una dintre protestatare.
"Vrem să ne facă contracte, avem valabilitatea contractelor până pe 31 decembrie și refuză să ni le prelungească", spunea atunci o altă protestatară.
 
În replică, primarul Daniel Băluță a declarat că în toată zona comercială de la Piața Sudului sunt mulți vânzători ambulanți care nu au autorizații și acorduri de funcționare și dețin construcții ilegale.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close