Antena 3 CNN Actualitate Social Depresia la copii și adolescenți. Cum se manifestă și din ce motive se declanșează

Depresia la copii și adolescenți. Cum se manifestă și din ce motive se declanșează

Din ce mai mulţi copii şi adolescenţi suferă de depresie. Diagnosticul este pus doar de către specialişti, după o analiza atentă a istoricului de viață și după observația clinică. Este extrem de important ca părinţii să fie atenţi la comportamentul copiilor.

Depresia la copii și adolescenți. Cum se manifestă și din ce motive se declanșează
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    30 Mar 2023   •   14:48

E important să știm că, în general, copiii și adolescenții pot să își mascheze foarte ușor simptomele de depresie.

Am putea crede, la prima vedere, că este normal să fie un pic mai nervoși, având în vedere că trec prin schimbările din adolescență.

Depresia la copii și adolescenți poate fi declanșată de mai mulți factori.

Divorțul părinților poate fi unul dintre acești factori care îi poate face pe copii și adolescenți să treacă prin aceste stări depresive.

Citește și: Românii care se pot trata gratuit de "boala secolului". De ce acte ai nevoie, ca să scuteşti până la 5.000 de lei

Atașamentul nesigur este un alt factor declanșator al depresiei, iar asta înseamnă că adolescenții și copiii nu au o relație bună cu părinții.

Un alt motiv din cauza căruia copilul poate avea stări de depresie sunt și evenimentele traumatice pe care noi nu le percepem ca atare.

Depresia la copii și adolescenți se manifestă prin iritabilitate sau manifestări de furie exacerbate în frecvență și intensitate.

×
Subiecte în articol: depresie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close