Antena 3 CNN Actualitate Social Deputat PSD, despre urmărirea penală a lui Kovesi: Va avea o viaţă foarte grea începând de mâine

Deputat PSD, despre urmărirea penală a lui Kovesi: Va avea o viaţă foarte grea începând de mâine

Deputat PSD, despre urmărirea penală a lui Kovesi: Va avea o viaţă foarte grea începând de mâine
14 Feb 2019   •   12:12

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că Laura Codruţa Kovesi "va avea o viaţă foarte grea" şi va fi pusă sub acuzare, referindu-se la citaţia primită de fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect.

"Doamna procuror şef DNA, în decursul timpului, nu a crezut în nicio coincidenţă, nici ce s-a întâmplat în Prahova, nici ce s-a întâmplat în Satu Mare, în Argeş, în Braşov, dar iată că i-a venit rândul să spună despre toate mizeriile pe care le-a acoperit timp de mai mulţi ani. O să aibă multe surprize, pentru că eu cred că vor fi foarte mulţi denunţători în această perioadă care au colaborat cu dânsa într-un fel sau altul, şantajaţi sau puşi să spună o mulţime de mizerii şi cred că de data asta aceşti denunţători, din ce ştiu eu, vor spune. Eu cred că doamna va avea o viaţă foarte grea începând de mâine, eu sper că procurorii care sunt oneşti şi care trebuie să îşi facă treaba la această secţie de procurori, secţie la care dânsa s-a opus în permanenţă, cred că această secţie îşi va face treaba şi toţi procurorii care au abuzat sau nu au respectat legea sau nu şi-au făcut deontologia profesională şi nu au probat în niciun fel de dosar, ci au primit comenzi să facă dosare oamenilor care au fost nevinovaţi, vor răspunde. Eu cred că dânsa va fi pusă sub acuzare începând de mâine şi va trebui să răspundă pentru toate capetele de acuzare care i se aduc", a spus joi Rădulescu la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să se retragă din competiţia pentru funcţia de procuror european pentru că "dezonorează ţara şi Guvernul României".

"Cred că de data asta europenii cei mai viguroşi, care comentau vizavi de modificările legilor Justiţiei pe care le făcea Parlamentul, domnul Timmermans şi domnul Juncker, să văd care vor fi reacţiile celor mai răi adversari ai PSD şi ai politicii făcute de PSD ce vor spune în momentul în care doamna Kovesi se află în situaţia asta, sau ce vor spune dacă ea va fi acuzată, dacă va începe urmărirea penală. (...) Pe cine reprezintă doamna Kovesi, cine a susţinut-o pe doamna Kovesi pentru funcţia de procuror european, că noi nu ştim? Eu cred şi eu ştiu că această propunere trebuia susţinută de Guvern şi trebuia să o facă Guvernul României sau Parchetul General, dar după ce avea o discuţie şi cu Guvernul. Eu nu îmi amintesc ca doamna Kovesi să fi avut susţinerea Guvernului", a afirmat Cătălin Rădulescu.

El a spus că Kovesi a eludat una din condiţiile de participare pentru funcţia de procuror european, care spune că era obligatoriu să fi făcut timp de cinci ani dosare pe fonduri europene.

"Nu a făcut niciodată dosare pe fonduri europene. (...) Cred că acolo doamna Kovesi a ajuns ca un fel de recunoaştere a preşedintelui Iohannis, pentru ce a făcut împotriva PSD şi a oamenilor, în general. Eu sunt convins că ăsta e un lobby făcut de preşedintele României pentru dânsa. În Europa, faţă de România, există lobby, acolo se face lobby şi este legal, în România lobby nu este legal şi se cheamă trafic de influenţă", a menţionat el.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi susține această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Citește și: PSD, despre urmărirea penală a Laurei Codruța Kovesi: Lăsați probele să vorbească, nu politicienii!

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, mesaj dur după punerea sub acuzare a lui Kovesi

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Catalin Radulescu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close