Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbare majoră în programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice. Anunţul ministrul Mediului

Schimbare majoră în programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice. Anunţul ministrul Mediului

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat joi anunță descentralizarea programelor Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice.

Schimbare majoră în programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice. Anunţul ministrul Mediului
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2022   •   15:48

Programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice urmează să fie implementate de acum de autoritățile locale.

„Am creat cadrul legal pentru delegarea implementării acestor programe la autoritățile locale și lucrăm la detaliile tehnice de derulare. Scopul este eficientizarea programelor, simplificarea procedurilor și scurtarea perioadei de analiză a dosarelor, astfel încât cetățenii să beneficieze, în cel mai scurt timp, de sprijinul financiar”, a anunțat Tánczos Barna.

Acesta a avut joi o discuție cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România despre pregătirea lansării programelor Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice, dar și despre finanțările din PNRR acordate localităților prin Ministerul Mediului.

În urma discuțiilor, anul acesta va porni programul Rabla Local, finanțat de AFM, dar numai pentru primăriile care decid să deruleze propriile programe de casare a autovehiculelor uzate.

„Din 2023, pornim atât programul Rabla Local cât și programul Casa Verde Fotovoltaice dezvoltând un sistem informatic centralizat de înscriere în program, pe baza căruia autoritățile locale vor acorda bani locuitorilor”, susține ministrul Mediului.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Programul Casa Verde Fotovoltaice
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close