Antena 3 CNN Actualitate Social Descoperire incredibilă în Botoșani. Ar putea rescrie istoria

Descoperire incredibilă în Botoșani. Ar putea rescrie istoria

Descoperire incredibilă în Botoșani. Ar putea rescrie istoria
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Mar 2018   •   08:52

În judeţul Botoşani, pe malul Prutului, trei săteni din Manoleasa au făcut o descoperire importantă. Mai precis, este vorba despre oasele unui mamut vechi de aproape 30.000 de ani. Descoperirea nu este întâmplătoare, spun specialiştii, zona fiind renumită pentru vestigiile paleolitice unicat în România.

Joi la amiază, trei săteni din Maonleasa, o localitatea rurală de pe malurile Prutului, în judeţul Botoşani, au făcut o descoperire uluitoare. Mai precis, în timp ce luau pietriş în coşuri, din albia unui pârâu ce se vară în Prut, au dat peste nişte oase de dimensiuni impresionante. 

Iniţial, s-au speriat şi au fugit să-l anunţe pe edilul comunei. Imediat, primarul din Manoleasa a anunţat Direcţia de Cultură, iar arheologii au ajuns la faţa locului. S-a constatat că de fapt sătenii din Manoleasa au dat peste oasele unui mamut, care a trăit în zona de nord a actualului judeţ Botoşani acum câteva zeci de mii de ani în urmă. 

Această descoperire vine să întărească statutul de ”tărâm al mamuţilor”, atribuit în urma găsirii a numeroase vestigii paleolitice pe teritoriul judeţului Botoşani, notează adevarul.ro. 
 

×
Subiecte în articol: descoperire mamut
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close