Antena 3 CNN Actualitate Social Descoperiți. Generali-cheie din Servicii, afaceri de milioane

Descoperiți. Generali-cheie din Servicii, afaceri de milioane

Descoperiți. Generali-cheie din Servicii, afaceri de milioane
30 Mar 2019   •   23:54

Andreea Sava a vorbit sâmbătă seară, la emisiunea ”Descoperiți”, despre gneralii-cheie ai României care au afaceri de milioane și despre legăturile cu politicienii.

Primul dintre ei este generalul SRI Gheorghe Dan:

Acesta s-ar afla în spatele ascensiunii lui Florian Coldea și ar fi rudă cu mama acestuia. Este foat ofțier la Securitatea municipiului București. 

În 1988 a fost maior în cadrul structurii informative a Uniunii Speciale de Luptă Antiteroristă, în anul 1990, a fost comandant al Brigăzii Antiteroriste din SRI, în 1992 a trecut la SIE (general cu o stea). Între anii 1993-1997 a fost șeful UM 0215-Doi ș-un sfert. În 1997 a fost trecut în rezervă, iar în 2001 a fost reactivat în SRI. La finalul anului 2001 a fost numit șeful securității aeroportului Otopeni.

În 2003 a fost director adjunct al SIPA, în 2005 a fost trecut în rezervă; îl regăsim în cercul de interese Udrea-Cocoș-Niro.

În iunie 2006 a fost înființatp New Global Investiments SRL: 25% Elena Udrea, 25% Dorin Cocoș, 50% Impex SA( deținută de Niro)

Fiul său Rareș Dan a fost avocat în dosare celebre ale DNA cum ar fi cel al lui Claudiu Florică, Dinu Perscariu. Udrea spunea că e avocatul celor care scapă. Una dinte firmele sale a fost implicată în campanii publicitare ale Ministerului Dezvoltării în mandatul lui Udrea.

Dan Constantin Grigoriu

Inculpat alături de Sebastian Ghiță în două dosarul Tracia-Asesoft. A fost implicat în mai multe scandaluri precum Afacerea Jimbolia și Bancorex. 

Apare în dosarul lui Vasile Blaga și a încasat de la ANRP despăgubire de 20 de milioane de euro.

Dumitru Zamfir

A fost director adjunct SRI(197-2009). Logical Integrated System SRL, înființată de firma lui Sebastian Ghiță, Teamnet și de Security Global Consulting SRK. Sediul acestei firme era în apartamentul fiicei lui Zamfir și a fpst preluată de el în 2012.

În 2001 Security Global Consulting SRL se asociază cu firmele lui Sebastian Ghiță (2k Telecom SRL și Teamnet Interntional SA)- Penta Group TSM.

 

×
Subiecte în articol: servicii Descoperiți andreea sava
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close