Antena 3 CNN Actualitate Social Dezbatere pentru găsirea soluţiilor de fluidizare a traficului în Capitală

Dezbatere pentru găsirea soluţiilor de fluidizare a traficului în Capitală

Trăim într-o capitală care, în ultimii 30 de ani, s-a dezvoltat haotic. Atât străzile din oraş cât şi centura Bucureştiului, pe lângă intrările A1 sau A2 sunt un adevărat calvar. În acest context PNL Bucureşti a organizat o dezbatere pe această temă pentru a găsi potenţiale soluţii de fluidizare a traficului din Capitală.

Dezbatere pentru găsirea soluţiilor de fluidizare a traficului în Capitală
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2022   •   11:51

Traficul din Sectorul 6 este cel mai aglomerat din Bucureşti, mai ales din cauza maşinilor de mare tonaj care merg către vamă.

Primarul Ciprian Ciucu spune că a identificat soluţii de fluidizare.

"Vama Bucureşti pe bulevardul Timişoara este o situaţie moştenită din trecut. Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov care să caute soluţii de a reloca în Ilfov aceasă vamă. Această vamă ţine de Ministerul de Finanţe şi nu de primăria de sector, şi sigurul care poate efectiv găsi soluţii este preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov. În niciun oraş civilzat şi foarte mare, vama nu este în oraş. Vama trebuie să fie în afara oraşului", a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Lucruri se pot face, o dovedeşte chiar edilul oraşului Oradea care se laudă cu măsurile luate pentru îmbunătăţirea traficului.

Am reuşit să eliminăm sensurile giratorii şi să facem pasaje supraterane pentru ca în momentul în care cei care vin şi tranzitează centura municipiului Oradea, să nu mai stea la nici o interesecţie, pe toată această centură. Cred că mai avem un singur sens giratoriu pe centura din Oradea. Nu mai vorbim de centura Bucureştiului unde nici măcar daca mergi pe centură, nu prioritate de trecere, ci dai la cei care ies si intră din Bucureşti', spune Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

În Bucuresti sunt înmatriculate 1,4 milioane de autoturisme la o populație oficială de 1,8 milioane de cetățeni. 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close