Antena 3 CNN Actualitate Social Dezvăluirea unui medic de Urgențe după tragedia din Caracal: „De multe ori ne trimit aiurea la adrese greșite”

Dezvăluirea unui medic de Urgențe după tragedia din Caracal: „De multe ori ne trimit aiurea la adrese greșite”

Dezvăluirea unui medic de Urgențe după tragedia din Caracal: „De multe ori ne trimit aiurea la adrese greșite”
Sursa foto: sursă foto: obiectivbr.ro
31 Iul 2019   •   11:15

Doctorul Florin Ştefan a declarat în contextul tragediei de la Caracal,  care ar fi putut fi evitată dacă autoritățile și-ar fi făcut datoria. De asemenea, medicul a subliniat că în multe cazuri sunt erori grave, de la adrese greșite până la durata timpului de așteptare.

„În jur de 6-8 minute durează până ajunge apelul la noi, la Ambulanţă, după ce a fost preluat de dispecerat. E foarte mult! De ce să dureze atât?! Păi, am luat telefoanele la foarte mulţi oameni să văd când a sunat omul la 112 şi vă arăt când ne-a venit nouă apelul.  Se întâmplă asta, pentru că pun întrebări aiurea, să nu mai spun că ne trimit şi aiurea, la adrese greşite”, a semnalat dr. Florin Ştefan, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila.

Medicul brăilean a relatat și un caz petrecut recent, care s-ar fi putut încheia dramatic. 

„Vă dau un exemplu de săptămâna trecută. Mă trimite la Tufeşti la o gravidă inconştientă(...)Când am intrat în Tufeşti, ne sună fata de la 112 care a preluat apelul, şi ne spune că, de fapt, nu este în Tufeşti, este în Viziru. Şi să nu mai zic că ne dau adrese din alt judeţ”, a precizat medicul pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

×
Subiecte în articol: medic Brăila tragedie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close