Antena 3 CNN Actualitate Social Directorul Apa Nova Bucureşti: „Americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”

Directorul Apa Nova Bucureşti: „Americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”

Directorul Apa Nova Bucureşti: „Americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    03 Feb 2019   •   23:15

Mădălin Mihailovici, directorul Apa Nova, spune că dozarea clorului în apa potabilă se face în funcţie de calitatea apei care intră în sistem.

 „Nu face rău, americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”, spune directorul, care a precizat că în staţii există şi un „buton roşu”, care poate întrerupe alimentarea în situaţii de urgenţă.

Totul a plecat de la acea încărcare mare de amoniu pe râul Argeș. Această încărcare mare de amoniu ne-a obligat, conform procedurilor de lucru, să mărim încărcarea cu clor. Cloraminele nu fac nimic rău, nu prejudiciază sănătatea populației absolut deloc. Au un singur inconvenient. Au un miros și pentru aceasta îmi cer scuze în fața bucureștenilor(...). Dacă apa s-ar pune într-un pahar și s-ar lăsa 30 de minute, mirosul ar dispărea. Sunt țări în această lume care folosesc direct pentru potabilizarea apei cloramină, nu clor.

Ca toate lucrurile să fie transparente, vrem și noi să știm de ce s-a produs această încărcare cu amoniu. Deocamdată nu știm, dar Apa Nova va înregistra mâine dimineață (luni - n.red.) sesizări la autoritățile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu acest aspect. Vrem să ne lămurim și să știm sincer ce să spunem populației.

Avem toate rezultatele analizelor din perioada respectivă 29, 30, 31 ianuarie. Toate analize pe care le-am făcut sunt în conformitate cu legea apei potabile”, a spus directorul Apa Nova, duminică, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: apa potabila clor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close