Antena 3 CNN Actualitate Social Directorul Circului Globus vrea să folosească în continuare animale în reprezentații

Directorul Circului Globus vrea să folosească în continuare animale în reprezentații

Directorul Circului Globus vrea să folosească în continuare animale în reprezentații
de M.Z.    |    14 Mar 2017   •   19:39

Circul Globus vrea să folosească în continuare câini și cai în reprezentații, astfel că a cerut Primăriei Capitalei o derogare de la decizia privind interzicerea totală a folosirii animalelor în spectacolele de circ, potrivit Libertatea.ro.

Directorul Bogdan Stanoevici anunță un nou spectacol, ”Cartea Junglei”, în colaborare cu Teatrul Creangă, în care vor fi folosiți oameni costumați în animale.

”Am făcut o propunere către Consiliul General, păstrarea cailor și a câinilor la circ”, a spus Stanoevici, care a menționat că și termenul de ”animale sălbatice”, folosit în legislație, este unul vast și ar trebui clarificat.

Întrebat de ce Circul propune păstrarea cailor și a câinilor în spectacole, el a explicat că în viața curentă, atât caii cât și câinii sunt foarte prezenți, fiind folosiți de către jandarmi, caii sunt prezenți la probe olimpice de dresaj și la curse.

De la 1 martie, Circul Globus nu mai poate să prezinte spectacole cu animale, conform hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Stanoevici dă asigurări că dresorii nu vor fi dați afară.

×
Subiecte în articol: circul Globus animale cai caini
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close