Antena 3 CNN Actualitate Social Document-bombă semnat de șefii din Sănătate. Izolarea și carnatinarea, suspendată temporar în Capitală

Document-bombă semnat de șefii din Sănătate. Izolarea și carnatinarea, suspendată temporar în Capitală

Document-bombă prezentat vineri seară de Antena3. Raed Arafat și directorul general adjunct din Ministerul Sănătății au semnat actul care suspendă temporar izolarea și carantinarea în Capitală.

Document-bombă semnat de șefii din Sănătate. Izolarea și carnatinarea, suspendată temporar în Capitală
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    03 Iul 2020   •   21:50

”Având în vedere publicarea deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020, în Monitorul Oficial, partea 1, nr. 591 din 02.07.2020 prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 25 alin(2), teza 2 din Legea nr 95/2005 privind reforma în domeniul sănătății și ale art 8 alin (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr 11/2929 privind stocurile de urgență medicală precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, prevederile legale privin izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției”, se arată în document.

În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.

Tototodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu COVID-19, precum și riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat cu coronavirus, nu au finalizat perioadata de 14 zile de izolare/carantinare sau au venit dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, respectând următoarele măsuri:

-purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise
-spălarea frecventă a mâinilor cu aoă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool
-păstrarea distanței de cel puțin 1.5 metri între persoane

×
Subiecte în articol: carantină izolare suspendare
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close