Documentele care l-ar putea elibera pe Cristian Cioacă, la opt ani de la dispariţiei Elodiei

de G.S.    |    29 Aug 2015   •   14:21

Se împlinesc opt ani de când avocata Elodia Ghinescu din Braşov a dispărut fără urmă. Ea a dispărut fără urmă în noaptea de 29 spre 30 august 2007. 

 
Trupul ei a fost căutat în zadar de poliţişti, iar judecătorii au declarat-o legal decedată la cinci ani după dispariţie. Încă de la început, soţul ei, Cristian Cioacă a fost principalul suspect. 
 
Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a anunţat, în exclusivitate în emisiunea News Magazine, realizată de Andreea Stroe, că dosarul va fi redeschis. 

 
"Vom redeschide dosarul sub forma unei revizuiri, presupun că în octombrie va fi un prim termen de judecată în caz. Alături de revizuire, avem şi o serie de plângeri penale care au rolul de a lămuri, prin probe, acele aspecte importante care nu au fost lămurite în timpul procesului. Ani de zile s-au realizat emisiuni în care se vorbea despre sângele Elodiei. Foarte mulţi jurnalişti s-au lăsat duşi de val şi nu s-au informat. Acel sânge a fost etichetat ca sânge provenit dintr-o evaluare a urmelor găsite în apartament, dar nu s-a avut în vedere un document esenţial"
 
"Vorbesc despre un raport de expertiză medico-legală care vorbeşte despre un experiment. Sângele a fost turnat în laborator. S-a aproximat un triunghi, format din puncte identificate pe o grindă şi s-a făcut aproximarea îna laboratoarele de medicină legală. Am spus acest lucru, dar nu a vrut nimeni să se informeze. În această expertiză se scrie clar că a fost un experiment."
 
Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiune, că avocata familiei Cioacă minte. 


"Vreau să vă spun că sunt revoltată. Mă aşteptam ca şi din partea familiei Ghinescu să existe un punct de vedere. Doamna avocat minte. Pe grindă, sub duşumea, avem expertize - este sângele Elodiei Ghinescu. (...) Doamna Vasi a minţit, a denaturat adevărul, a prezentat aspecte dintr-un dosar în mod eronat."
 

x close