x close

Doliu în lumea muzicii românești. Un artist apreciat s-a stins din viață

01 Mai 2019   •   14:10
Doliu în lumea muzicii românești. Un artist apreciat s-a stins din viață Foto: Pixabay.com

O nouă tragedie i-a șocat pe iubitorii muzicii ușoare românești, chiar dacă nu mai este printre noi, el rămâne un model pentru zeci de formații.

Silviu Aioniță, unul dintre cei mai apreciați chitariști și artiști de blues ai României, a murit la vârsta de 65 de ani. De-a lungul timpului, Silviu Aioniță a acompaniat la chitară marii artiști din genurile blues și rock și din jazz. El a fost totodată unul din promotorii jazz-ului în România.

De-alungul anilor, artistul a format mai multe grupuri, cel mai cunoscut fiind Blueservice. În proiectele muzicale conduse de Silviu Aioniță au cântat Sorin Chifiriuc, AG Weinberger, Mugurel Vrabete (actualmente Holograf), jazzmanul Garbis Dedeian, Eugen Caminschi (Vama), regretatul percuționist Corneliu Stroe, ori Florin Ionescu.

Blueservice a fost supranumit grupul ”Greilor bluesului din România”, iar liderul acestuia, Silviu Aioniță, a fost botezat drept ”Peter Green-ul României”, după numele fondatorului legendarului grup britanic Fleetwood Max, relatează Libertatea.

Citeşte mai multe despre:

doliu muzica artist
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati