Antena 3 CNN Actualitate Social Doliu în PSD. Un fost lider al partidului s-a stins din viață

Doliu în PSD. Un fost lider al partidului s-a stins din viață

Doliu în PSD. Un fost lider al partidului s-a stins din viață
Sursa foto: Foto: Stiri de Buzau
26 Iul 2019   •   09:10

Fostul lider PSD medicul Ion Vasile, fost senator, ambasador şi fost prefect, care timp de aproape două decenii a fost cel mai influent politician buzoian, a încetat din viaţă din cauza unei boli neiertătoare.

Important politician de stânga de la începutul anilor `90, fost ambasador, Ion Vasile se retrăsese din viața publică în urmă cu câțiva ani, după plecarea de la vârful PSD Buzău.

Ion Vasile s-a născut pe 12 ianuarie 1950, la Blăjani, a urmat Facultatea de Medicină Generală, specialitatea pediatrie, la Institutul de Medicină şi Farmacie din Iaşi, între 1967 şi 1973. Între anii 1977 și 1980 a efectuat stagii de specializare în chirurgie pediatrică și alte cinci cursuri de perfecționare în București, scrie stiridebuzau.ro.

După absolvire este medic secundar (rezident în specialitatea chirurgie pediatrică) la Spitalul Clinic de Copii din București (1973 – 1980), medic principal de specialitate la Spitalul Județean Buzău (1980 – 1989); din 1991, medic primar în specialitatea chirurgie pediatrică. Și-a continuat activitatea profesională, în paralel cu cea politică.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close