Antena 3 CNN Actualitate Social Dr. Monica Pop rupe tăcerea: 'Sunt reclamații că au fost trecuți morții la COVID, deși nu aveau nicio legătură'

Dr. Monica Pop rupe tăcerea: 'Sunt reclamații că au fost trecuți morții la COVID, deși nu aveau nicio legătură'

Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la decesele cauzate de noul coronavirus. Cunoscutul medic susține că sunt reclamații ale mai multor români care spun că morții din familiile lor sunt trecuți la ”COVID”, deși nu aveau nicio legătură cu virusul ucigaș.

Dr. Monica Pop rupe tăcerea: 'Sunt reclamații că au fost trecuți morții la COVID, deși nu aveau nicio legătură'
Sursa foto: Antena 3
de Mirabela Vasile    |    18 Iun 2020   •   18:20

”Dacă pe un bolnav COVID asimptomatic l-a lovit trenul, ți se pare normal să spui că a murit din cauza noului coronavirus? N-are nicio legătură. Și așa s-a întâmplat să... numărul nu e corect.

Sunt reclamații de la oameni care au spus că părinții lor nu au avut nicio legătură cu nimic, au murit, iar pe certificatul de deces asta scrie, COVID. 

Categoric sunt și derapaje de genul ăsta. Nu spun că toate. Oamenii au trimis poze după certificat. Și eu spun să vă interesați că numărul de morți e mult mai mare pe care îl spune domnul președinte, care e foarte delicat și vrea să împarte și capra și varza.

Din păcate, cu numărul ăsta nu se poate, pentru că a fost o discriminare foarte mare. Pacientul e pacient, indiferent de boala lui. Eu știu foarte bine, și din postura de medic, și din cea de pacient, că pacienții cronici nu au avut posibilitatea să se adreseze nicăieri.”, a spus medicul.

”Constituția a fost încălcată grav!”

”Din păcate, unii cronici s-au transofrmat în acuți. Să nu zicem de ordinul dat de DSU în care scrie foarte clar să facem la cronici nici măcar consultații, și uite așa oamenii au murit.

Și pot să dau exemple chiar acum, de oameni foarte tineri, care și-au pierdut viața pentru că n-au primit act medical.

S-a încălcat îngrozitor Constituția. Pentru că dreptul la sănătate este garantat acolo și nu e vreun amendament. Ei au plătit asigurări de sănătate și perioada aceea unde nu s-a putut beneficia de așa ceva”, a spus Monica Pop.

×
Subiecte în articol: Monica Pop coronavirus
Parteneri
Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui, rupe tăcerea
x close