Antena 3 CNN Actualitate Social Dr. Virgil Musta, detalii despre pacienții cu coronavirus: 'Leziunile li s-au agravat după ce au fost declarați vindecați'

Dr. Virgil Musta, detalii despre pacienții cu coronavirus: 'Leziunile li s-au agravat după ce au fost declarați vindecați'

Dr. Virgil Musta vine cu noi precizări despre evoluția noului coronavirus. Dezvăluirile le-a făcut duminică seară, în exclusivtiate, la Antena 3.

Dr. Virgil Musta, detalii despre pacienții cu coronavirus: 'Leziunile li s-au agravat după ce au fost declarați vindecați'
Sursa foto: Facebook
28 Iun 2020   •   22:34

”Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe.

Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone. 

Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică.

Când au venit la control la o lună, la două luni, avea leziuni mai grave,ceea ce înseamnă că boala a evoluat.

Recunosc aceste cazuri și foarte mulți tineri între 30 și 49 de ani afirmă persistența anumitor simptome, pe sistemul nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a bolii.

Nu e studiat dacă aceste simptome se datorează unor modificări făcute de virus organismului sau dacă virusul persistă pe o perioadă mai lungă și nu poate fi detectat.”, a spus dr Virgil Musta.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus leziuni

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close