Antena 3 CNN Actualitate Social Dragnea, despre situația lui Tudorel Toader: Remanierea nu este un risc pentru cineva. Nu am discutat dintr-un singur motiv. E ziua lui

Dragnea, despre situația lui Tudorel Toader: Remanierea nu este un risc pentru cineva. Nu am discutat dintr-un singur motiv. E ziua lui

Dragnea, despre situația lui Tudorel Toader: Remanierea nu este un risc pentru cineva. Nu am discutat dintr-un singur motiv. E ziua lui
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
25 Mar 2019   •   17:40

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului nu s-a discutat despre situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, deoarece este ziua de naştere a acestuia. 

Potrivit lui Dragnea, în privinţa ordonanţelor elaborate de ministru se aşteaptă punctul de vedere al experţilor de la Comisia Europeană. 

"Astăzi nu am discutat (situaţia lui Tudorel Toader - n.r.) dintr-un motiv foarte simplu: este ziua dumnealui. I-am şi urat 'La mulţi ani!', îi urez şi acum. De mâine", a spus Dragnea, după şedinţa conducerii PSD. 

Întrebat dacă Tudorel Toader riscă să fie remaniat, Liviu Dragnea a răspuns: "Staţi puţin, remanierea nu este un risc pentru cineva. Vorbiţi ca şi cum ar fi ceva negativ". 

Legat de proiectele de ordonanţă aşteptate de PSD şi pe care ministrul Justiţiei le promovează, Dragnea a spus că urmează discuţii cu specialiştii de la Comisia Europeană. 

"Din câte ştiu eu, urmează ca în perioada următoare să aibă loc discuţii cu specialişti de la Comisia Europeană pe temele astea şi, în funcţie de aceste discuţii, o să vedem ce formă rămâne", a explicat liderul PSD. 

În privinţa faptului că aceste ordonanţe sunt criticate de asociaţii de magistraţi şi se organizează proteste, el a afirmat că îi respectă pe toţi magistraţii care au avut poziţii publice în care au condamnat fără ezitare abuzurile. 

"Când o să-i văd pe aceşti domni şi doamne, pe care îi respect foarte mult şi pentru care am muncit foarte mult şi ca parlamentar şi ca membru în Guvern şi ca orice pentru a avea condiţii bune, când o să-i văd că protestează pentru abuzurile inimaginabile într-un stat democratic care s-au întâmplat în Justiţia din România, atunci o să vă răspund la genul ăsta de întrebări. Până atunci, nu. Şi, în acelaşi timp, respect toţi magistraţii care avut poziţii publice în care au condamnat fără ezitare astfel de abuzuri, pentru că, din păcate, un sistem ocult şi corupt a penetrat Justiţia română. Şi o ştiţi şi voi, o ştiu şi eu şi o ştie mare parte din populaţia României", a susţinut preşedintele PSD. 

Potrivit lui Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis şi "mulţi alţi din sistem" nu vorbesc despre aceste abuzuri. 

"Despre asta Iohannis nu vorbeşte niciodată ca şef al statului şi mulţi alţi din sistem nu vorbesc. Asta este un fapt de o gravitate foarte mare - protocoale secrete, dosare, documente care sunt trimise în instanţă cu specificaţia clară că avocaţii nu au acces la ele şi noi vorbim de dreptul la un proces echitabil sau proces corect, vorbim de prezumţia de nevinovăţie? Astea sunt lucruri care trebuie să fie discutate până când toţi avem garanţia că aşa ceva nu se mai întâmplă în ţara noastră. Am vorbit cu mulţi colegi, cu mulţi oameni care aveau o altă poziţie şi care erau foarte nervoşi, până când, din păcate, şi lor li s-a întâmplat un abuz şi au rămas şocaţi, au rămas şocaţi când au simţit pe propria piele că ceea ce spunem noi şi mulţi alţii este adevărat", a adăugat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a mai susţinut că preşedintele Iohannis doreşte ca el să intre în "puşcărie". 

"Am înţeles că Iohannis vrea să intru în puşcărie ca să doarmă liniştit. Klaus, poate nu intru, poate nu intru! Nu te culca pe o ureche! Deci, dacă cumva o astfel de acţiune ar aduce dreptate pentru mii de oameni, să nu se aducă dreptate pentru ca domnul Werner Iohannis să doarmă liniştit! Nu se poate judeca aşa. În orice ţară ca afară aşa ceva nu ar fi acceptat. La noi trebuie să fie acceptat. Uite că nu sunt de acord cu asta! Şi o să lupt până la capăt", a completat Dragnea.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close