Antena 3 CNN Actualitate Social „Dragostea poartă pantofii roșii”. Protest inedit față de violența în familie

„Dragostea poartă pantofii roșii”. Protest inedit față de violența în familie

„Dragostea poartă pantofii roșii”. Protest inedit față de violența în familie
14 Feb 2018   •   10:49

Ziua iubirii nu înseamnă doar inimioare roșii, mese romantice și bomboane de ciocolată. Pentru mii de femei din România, Valentine's Day este încă o zi în care sunt abuzate fizic și psihic în familie, pe stradă sau la locul de muncă. 

Fundația Mereu Aproape trage astăzi un semnal de alarmă printr-un eveniment inedit care are loc în fața muzeului Național de Istorie a României.  

„Ne gândeam înainte de ora 10, ora la care a început evenimentul că din cauza ploii s-ar putea ca lucrurile să nu fie așa cum ne-am fi așteptat, dar de la 10 vin femei care vin pantofi roșii. Pantofi au fost aduși și de o femeie, în vârstă de 80 de ani, din București, pantofii fiicei ei. Domnia sa consideră că este o acțiune foarte importantă. A mai venit o femeie din Arad care susține această cauză. Cred că eu vorbesc de 30 de secunde, timp în care s-a mai întâmplat ca o femeie din România să fie bătută sau agresată de cineva și lucrurile acestea se întâmplă lângă noi, fără să ne dăm seama de asta”, a spus Maria Coman.

Simbolul pantofilor roșii a luat naștere Italia, cu scopul de a susține lupta împotriva violenței în familie. 

La acest eveniment a venit și ambasadorul Israelului, care a transmis un mesaj pentru femeile din România. 

„Femeile sunt puternice și trebuie să se ridice pentru drepturile lor și trebuie să știe că vocea ei trebuie să fie considerată la fel de valoroasă ca mesajul tuturor ființelor umane”, a fost mesajul ambasadorului.

×
Subiecte în articol: dragoste pantofi rosii protest
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close